Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:643040
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.07.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 16 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Darbā izmantotie apzīmējumi un saīsinājumi    4
  Ievads    5
1.  Uztura nozīme jauniešu vecumā    7
1.1.  Galveno uzturvielu apraksti    8
2.  Kaitīgas vielas uzturproduktos    21
2.1.  Dabiskās toksiskās vielas    21
2.2.  Mākslīgas kaitīgās vielas    22
3.  Pārtikas piedevas un E-vielas    24
4.  Ģenētiski modificētā pārtika    26
5.  Veselīga uztura paradumu veicināšana jauniešu vidū    28
6.  Pētījuma daļa    30
6.1.  Pētījuma metodoloģija    30
6.2.  Pētījuma rezultāti un to analīze    30
  Secinājumi    44
  Izmantotā literatūra un avoti    46
  Pielikumi    47
Фрагмент работы

Manuprāt, šī tēma ir aktuāla, jo jaunieši lielajā piedāvājumu klāstā arvien biežāk izvēlas produktus pēc garšas sajūtām un neaizdomājas, ko īsti viņi ar to dod organismam. Savā darbā pieminu tās vielas, ko jaunieši visbiežāk izmanto ikdienas ēdienkartē. Pēc manām domām, ka uzzinot to sastāvu un radītās sekas, jaunieši aizdomātos par saviem ēšanas ieradumiem.
Pētījuma mērķis:
izpētīt jauniešu zināšanas par veselīga uzturu jēdzienu;
Pētījuma hipotēze: jauniešiem trūkst zināšanas par veselīga uztura ieradumiem.
Pētījuma uzdevumi:
analizēt zinātnisku literatūru par veselīgu uzturu;
izstrādāt pētniecības instrumentu, lai noskaidrotu jauniešu zināšanas par šo tēmu;
veikt aptauju;
pētījuma rezultātu apstrāde, analīze un secinājumu formulēšana;
izvirzīt priekšlikumus veselīga uztura veicināšanai jauniešu vidū.
1. UZTURA NOZĪME JAUNIEŠU VECUMĀ
Mūsdienu pasaules straujas dzīves ritms jauniešu dzīvē ir ienesis daudz pārmaiņu, kā rezultātā viņi kļuvuši mazkustīgāki, bieži pārguruši ikdienas stresa dēļ, neregulāri ieturam maltītes, pārmērīgi daudz savā uzturā lietojam rūpnieciski pārstrādātus pārtikas produktus.
Daudzi jaunieši šaja vecumā ēd, atbildot uz negatīvām emocijām, piemērām, garlaicību, skumjām vai dusmām. Mūsu sabiedrība vietām meklē augstas vērtības. Ja jaunieši neatbilst šajā veidnē tie attīsta zemas pašcieņas un ķermeņa tēlu jautājumiem, kas var izraisīt depresiju. Depresija noved pie pieauguma negatīvo emociju, kas galu galā noved pie pārēšanās, tādējādi radot apburto loku.
Risinot šos cēloņus prasa jauniešus pievērsties dzīvesveida jautājumiem un veikt izmaiņas viņu paradumiem, ja tie ir vēl jauni – nav pietiekami iesakņojies šos jaunus paradumus savā dzīvē. Jauniešu vecumā nepieciešams uzņemt 2500- 2600 kcal.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация