Kartupeļi ir dārzeņi, kuri pie mums Latvijā tiek saukti par otru maizi, Latvijā ir pieejamas dažādas kartupeļu šķirnes, kuras atšķiras gan pēc garšas, gan arī pēc cietes satura tajos. Ēdināšanas uzņēmumus tie tiek piedāvāti plašā sortimentā, sākot jau no uzkodām, kur daudzi salāti nav iedomājami bez kartupeļiem, un beidzot ar pamatēdieniem, kuri pagatavoti no kartupeļiem, kā, piemēram, dažādas kartupeļu biezputras, kas ir ļoti sātīgi ēdieni un arī kartupeļu sacepumi, kas parādās aizvien daudzveidīgākajās variācijās. Darba tēma ir kartupeļi un to ēdieni. Mērķis ir iepazīties ar kartupeļu pagatavošanas iespējām un ēdienu gatavošanas tehnoloģiju attiecībā uz šiem dārzeņiem.