Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:859773
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.12.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  Pārtikas piedevu vispārējs raksturojums    4
1.1  Pārtikas piedevu jēdziena definējums    4
1.2  Pārtikas produkti, kuru apstrādē vai ražošanā nav atļauta pārtikas krāsvielu lietošana    4-6
2.  Pārtikas piedevu iedalījums    7
2.1.  Krāsvielas    7
2.2  Konservanti    7
2.3.  Emulgatori    7-8
2.4  Antioksidanti    8-9
2.5  Skābuma regulētāji    9
2.6  Saldinātāji    9-10
3.  BEZALKOHOLISKIE DZĒRIENI    11
3.1  Saldi bezalkoholiski atspirdzinoši dzērieni    11
3.2  Augļu sulas    11
3.3.  Limonādes    11
4.  Pārtikas piedevu ietekme uz cilvēka veselību    12-13
5.  Pētījuma daļas rezultātu analīze    14-25
6.  E-VIELAS BEZALKOHOLISKAJOS DZĒRIENOS    26-27
  Secinājumi    28
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    31
Фрагмент работы

1.1.Pārtikas piedevu jēdziena definējums

Pārtikas piedeva ir viela, kuru neatkarīgi no tās uzturvērtības parasti nelieto uzturā atsevišķi kā pārtiku vai kā raksturīgu uztura sastāvdaļu, bet apzināti pievieno pārtikai apstrādes, pārstrādes, ražošanas, iesaiņošanas, uzglabāšanas vai transportēšanas procesā un tad minētā viela vai tās blakusprodukti kļūst par pārtikas produktu sastāvdaļu.[8,53]

1.2 Pārtikas produkti, kuru apstrādē vai ražošanā nav atļauta pārtikas krāsvielu lietošana.

Pārtikas piedevas nedrīkst pievienot šādiem pārtikas produktiem:
neapstrādātiem pārtikas produktiem - pārtikas produktiem, kas nav apstrādāti vai ir apstrādāti tā, ka nav mainījies produkta sākotnējais sastāvs (piemēram, dalīti, griezti, kapāti, mizoti, lobīti, malti, tīrīti, atdzesēti, sasaldēti, iesaiņoti, mazgāti produkti);
medum;
neemulģētām augu un dzīvnieku eļļām un taukiem;
sviestam;
pasterizētam un sterilizētam (arī ultraaugstā temperatūrā sterilizētam) pienam un vājpienam;
pasterizētam krējumam;
nearomatizētiem, pēc fermentēšanas nekarsētiem piena produktiem;
dabīgiem minerālūdeņiem un avotu ūdeņiem;
kafijai (izņemot aromatizētu šķīstošo kafiju);
kafijas ekstraktam;
nearomatizētai lapu tējai;
cukuram;
makaroniem (izņemot makaronus bez lipekļa un makaronus, kas paredzēti diētām ar pazeminātu olbaltumvielu saturu);
nearomatizētām paniņām (izņemot sterilizētas paniņas).



Par pārtikas piedevām neuzskata:
• garšvielas un pārtikas produktus kaltētā vai koncentrētā veidā, kuriem piemīt arī sekundāras krāsvielu īpašības (piemēram, paprika, turmeriks un safrāns) un kurus to aromātisko vai garšas īpašību vai uzturvērtības dēļ pievieno, ražojot saliktus pārtikas produktus;
• krāsvielas, kuras izmanto pārtikas produktu ārējās neēdamās daļas (piemēram, siera pārklāja un desas apvalka) krāsošanai;
• pārtikas produktus ar saldinošām īpašībām;
• pārtikas apstrādes palīglīdzekļus (vielas, ko lieto pārtikas apstrādei un kas nemainītā vai atvasinājumu veidā nonāk gatavajā produktā kā tehnoloģiski nenovēršams cilvēka veselībai nekaitīgs atlikums);
• augu aizsardzībā lietojamas vielas;
• pārtikā lietojamus aromatizētājus;
• vielas, kuras pievieno pārtikai kā uzturvielas (piemēram, minerālvielas, mikroelementi, vitamīni);
• vielas, kuras izmanto dzeramā ūdens apstrādē.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация