Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:969908
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.02.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Kas ir Eiropas Parlamenta un Padomes Regula (EK) Nr.852/2004?    4
  Noteikumi, ko piemēro pārtikas produktiem    5
  Augu valsts primārās ražošanas produktu vispārējie higiēnas noteikumi    5
  Higiēnas prasības savvaļas augļu, ogu, riekstu, sēņu un augu vākšanai tiešai piegādei galapatērētājam    6
  Vispārīgas prasības attiecībā uz uzņēmumu telpām, kur uzglabā pārtiku    7
  Īpašas prasības telpām, kur pārtikas produktus sagatavo, apstrādā vai pārstrādā    8
  Prasības aprīkojumam    9
  Noteikumi, ko piemēro pārtikas produktu iesaiņošanai    9
  Termiskā apstrāde    9
  Pārvadāšana    10
  Pārtikas atkritumi    10
  Ūdensapgāde    10
  Personīgā higiēna    11
  Darbinieku apmācība    11
  Labas prakses norādījumi higiēnas jomā un HACCP principu piemērošanai    12
  Dokumentācija    13
  Secinājumi    16
  Darbā lietotās literatūras saraksts    17
Фрагмент работы

Strādājot ar pārtiku, ir ļoti svarīgi ievērot pārtikas higiēnas prasības. Bet kas tad īsti ir pārtikas higiēna? Un kādas higiēnas prasības jāievēro augu valsts pārstrādes uzņēmumiem?
Iestājoties Eiropas Savienībā, Latvijas likumiem nākuši klāt neskaitāmi Eiropas Savienības likumi, direktīvas, regulas utt. Nav viegli tajā visā orientēties. Tieši tāpēc mana darba mērķis ir noskaidrot, kas nosaka higiēnas prasības augu valsts pārstrādes uzņēmumiem.
Līdz ar to referāta galvenais uzdevums ir noskaidrot, kādas ir higiēnas prasības augu valsts pārstādes uzņēmumiem, ko tās nosaka, kas tās kontrolē utt.
Tā ir Eiropas Parlamenta un Padomes Regula (EK) Nr. 852/2004 par pārtikas produktu higiēnu, kas tika pieņemta 2004. gada 29. aprīlī. Tajā ir noteiktas vispārējas higiēnas prasības, kas jāievēro pārtikas apritē iesaistītajiem uzņēmumiem visos pārtikas ķēdes posmos.
Bet kas tad īsti ir pārtikas higiēna? Pēc Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (EK) Nr. 552/2004 1. nodaļas 2. panta definīcijas “pārtikas higiēna”, turpmāk tekstā “higiēna”, ir pasākumu un nosacījumu kopums, kas nepieciešams, lai kontrolētu apdraudējumus un nodrošinātu pārtikas produktu derīgumu cilvēka uzturam, ņemot vērā tiem paredzēto lietošanu.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация