Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:900344
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.12.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS   
1.  LITERATŪRAS APRAKSTS   
1.1.  PIENA IEGŪŠANAS VĒSTURE   
1.2.  PIENA RAKSTUROJUMS   
1.2.1.  Piena sastāvs   
1.2.2.  Piena olbaltumi   
1.2.3.  Piena tauki   
1.2.4.  Piena cukurs   
1.2.5.  Piena minerālvielas   
1.3.  PIENA KVALITĀTES PRASĪBAS   
1.3.1.  Prasības neapstrādātam govs pienam   
1.3.2.  Piena kvalitātes noteikšana   
1.3.2.1.  Piena mehāniskās tīrības noteikšana   
1.3.2.2.  Piena blīvuma noteikšana   
1.3.2.3.  Piena skābuma noteikšana   
1.3.2.4.  Piena tauku satura noteikšana   
1.3.2.5.  Piena pārstrāde   
1.4.  PIENA PĀRSTRĀDES PRODUKTI   
1.4.1.  Piena veidi   
1.4.1.1.  Kondensētais piens   
1.4.1.2.  Sausais piens   
1.4.2.  Raudzēta piena produkti   
1.4.2.1.  Jogurts   
1.4.2.2.  Acidofilais rūgušpiens   
1.4.2.3.  Kefīrs   
1.4.2.4.  Rūgušpiens   
1.4.2.5.  Siers   
1.5.  PIENA PIEDĀVĀJUMA UN TIRGUS SITUĀCIJAS RAKSTUROJUMS   
1.5.1.  Piena cenas veidošana   
1.5.2.  Situācija piena ražošanā 2009. gadā   
1.5.3.  Situācija piena ražošanā 2010.gadā   
2.  MATERIĀLI UN METODES   
2.1.  PIENA PARAUGU SAGATAVOŠANA   
3.  REZULTĀTI   
3.1.  IEGŪTO PARAUGU DATU APKOPOŠANA   
  KOPSAVILKUMS   
  TERMINU SKAIDROJOŠĀ VĀRDNĪCA   
Фрагмент работы

KOPSAVILKUMS
Govs piens ir viens no vērtīgākajiem cilvēka uzturlīdzekļiem, tas satur visas organisma attīstībai nepieciešamas uzturvielas.
Lauku pienam ir augstāks tauku procents, kā arī tas netiek apstrādāts, pateicoties kam lauku piens spēj sarūgt rūgušpienā, to var izmantot biezpiena, sviesta gatavošanai. Tomēr kā svaigpiens – tā derīguma termiņš ir īss.
Veikalā nopērkamais piens tiek apstrādāts, izmantojot dažādas metodes, kas ļauj šim pienam ilgāk palikt svaigam, bet no šāda veida pienu mēs nevaram izmantot kā izejvielu citu produktu ražošanai. Apstrādāts piens vairs nerūgst, jo pasterizācijas laikā iet bojā arī pienskābes baktērijas, kas dabiski nodrošina rūgšanas procesu pienā. Virsroku ņem citi temperatūru izturējušie mikroorganismi, kas, savairojoties pēc piena derīguma termiņa izbeigšanās, var radīt rūgtenu garšu.
Pietam veikalā nopērkamais firmas „Lāse” piens spēj tik ilgi būt svaigs, tādēļ ka tiek apstrādāts īpaši augstās temperatūrās.
Pētījumā pierādījās, ka lauku piena tauku lodīšu izmērs ir lielāks, kas norāda, ka šāds piens nav apstrādāts, savukārt veikalā nopērkamā piena paraugu tauku lodīšu izmēri bija mazāki, tas tādēļ, ka homogenizācijas procesā, kas tiek veiks, lai pienu padarītu viendabīgāku, tauku lodītes tiek sašķeltas mazākās lodītēs.
Veicot pētījumu secinājām, ka tauku procents pienā nav atkarīgs no tauku lodīšu izmēra, bet gan no piena pārstrādes veida.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация