Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:323968
 
Оценка:
Опубликованно: 27.12.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads   
1.  Literatūras apskats   
1.1.  Kas ir olas?   
1.2.  Olas ķīmiskais sastāvs   
1.3.  Olu raksturojums   
1.4.  Olu uzbūve   
1.5.  Kvalitātes raksturojums   
1.6.  Olas uzturā   
1.7.  Olu iedalījumi   
1.7.1.  Vistu olas   
1.7.2.  Paipalu ola   
1.8.  Interesanti fakti par olu   
2.  Materiāls un metodes   
3.  Rezultāti   
3.1.  Mikroskopēšana   
3.1.1.  Paipalolas jēlais baltums un vistas olas jēlais baltums   
3.1.2.  Paipalas olas plēvīte un vistas olas plēvīte   
3.1.3.  Paipalas olas jēlais dzeltenums un vistas olas jēlais dzeltenums   
3.1.4.  Paipalolas ceptais baltums un vistas olas ceptais baltums   
3.1.5.  Paipalolas vārītais dzeltenums un vistas olas vārītais dzeltenums   
3.1.6.  Paipalolas vārītais baltums un vistas olas vārītais baltums   
3.1.7.  Paipalolas ceptais dzeltenums un vistas olas ceptais dzeltenums   
3.2.  Anketēšana   
  Secinājumi   
Фрагмент работы

2.Materiāls un metodes
Pētnieciskajā darbā tika izmantotas divu veidu olas – veikalā pirktā vistas olas un no privātās saimniecības audzēto paipalu olas.
Lai salīdzinātu un izpētītu vistas un paipalas olas šūnas uzbūvi, tās tika mikroskopētas vārītā, ceptā un svaigā veidā. Atsevišķi tika pētīts olas dzeltenums, baltums un plēvīte.
Darba veikšanā izmantotā metodikas:
Olu sagatavošana:
Viens pāris vistas un paipalas olas tika vārītas 10 min;
Otrs pāris ceptas eļļā
Trešais paris atstāts svaigā veidā
Mikroskopēšana
Preparāta sagatavošana:
Tika sagatavota darba vieta darbam – dēlītis, nazītis, priekšmetstikliņi, segstikliņš un fizioloģiskais šķīdums;
Uz priekšmetstikliņa tika uzpilināts fizioloģiskais šķīdumus un katra olas daļa tika ņemta atsevišķi, ar nazīti nogriezta plāna šķēlīte un uzlikta uz priekšmetstikliņu. Jēlās olas preparāti tika iegūti ar cilpiņu.
Kad viss ir sagatavots tika uzlikts segstikliņš un preparāts ir gatavs mikroskopēšanai.
Mikroskopēšana tika veikta ar mikroskopu ZEISS Axionskop 40, preparāta fotografēšanai tika izmantots fotoaparāts Canon A620 un tauku lodīšu diametru mērīšanai izmantota programma AXIOVision Rel 4.7.
Preparātiem tika veikti 10 mērījumi, no kuriem aprēķināti vidējie izmēri katra attiecīgā preparāta šūnu diametram.
Eksperiments tika veikts Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes mikrobioloģijas laboratorijā.


Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация