Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:423400
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.01.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  SALDĒJUMA VĒSTURE    4
2.  SALDĒJUMA VEIDI UN TO SASTĀVS    6
3.  IEPAKOJUMS    7
4.  SITUĀCIJA LATVIJĀ    9
4.1.  SALDĒJUMA PIEPRASĪJUMS UN PATĒRIŅŠ    9
4.2.  LATVIJAS SALDĒJUMA GALVASPILSĒTA    9
4.3.  KO LATVIJĀ NOZĪMĒ VĀRDS „SALDĒJUMS”?    9
4.4.  SALDĒJUMA EKSPORTS    10
5.  SITUĀCIJA PASAULĒ    11
5.1.  KO PASAULĒ NOZĪMĒ VĀRDS „SALDĒJUMS”?    11
5.2.  SALDĒJUMA PATĒRIŅŠ UZ VIENU IEDZĪVOTĀJU    11
6.  ZĪMOLI LATVIJAS TIRGŪ    12
6.1.  „FOODUNION” PIEDEROŠIE ZĪMOLI    12
6.2.  A/S „DRUVA FOOD” ZĪMOLI    12
6.3.  SIA „RŪJIENAS SALDĒJUMS”    13
6.4.  A/S „PREMIAFOODS”    14
7.  IECIENĪTĀKIE ZĪMOLI    15
7.1.  IECIENĪTĀKIE ZĪMOLI 2012. GADĀ    15
7.2.  IECIENĪTĀKIE ZĪMOLI 2013. GADĀ    15
8.  ZĪMOLU POZICIONĒŠANA    18
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    20
  BIBLIOGRĀFISKAIS SARAKSTS    21
  ATTĒLU SARAKSTS    22
  TABULU SARAKSTS    23
Фрагмент работы

Secinājumi un priekšlikumi
1. Saldējuma rūpnieciskās ražošanas pirmsākumi Latvijā tiek saistīti ar Rīgas Centrālās moderniecības dibināšanu 1912.gadā. Lai atrisinātu saldējuma piegādes problēmu rajoniem, 80.gadu vidū saldējumu sāka ražot lielākajās agrofirmu ražotnēs.
2. Pēc 1990.gada Latvijas saldējuma ražotājiem nācās uzsākt konkurences cīņu ar ārvalstu ražotājiem. Pašlaik Latvijas ražotāju īpatsvars tirgū ir ap 55 %.
3. Veikalos iespējams nopirkt dažādu veidu saldējumus – plombīra, krējuma, piena, sasaldētas sulas, jogurta, diētiskie saldējumus, sorbetus un šerbetus.
4. Saldējumu iespējams iegādāties dažādos iepakojumos - uz kociņa, vafeļu glāzītē, vafeļu konusā, kartona glāzītē, kartona kastītē, plastmasas kastītē, polietilēna iepakojumā un pergamentā.
5. Latvijas iedzīvotāji priekšroku dod vietējiem ražotājiem un pieaug pieprasījums pēc dabiskiem saldējumiem, kā noteicošo faktoru minot arī cenu un garšu. Viens Latvijas iedzīvotājs gada laikā vidēji patērē 6,4 litrus saldējuma, pakāpeniski tuvojoties Eiropas vidējam radītājam.
6. Latvijas iedzīvotājiem ar īstu saldējumu asociējas tieši uz saldā krējuma vai piena bāzes ražots saldējums.
7. Uzņēmums „FoodUnion” 2013.gada vasarā pārdevis ap 2000 tonnu saldējuma, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, šis apjoms audzis par 56 %. 33 % no saldējuma pārdevuma apjoma uzņēmums eksportējis uz Krieviju, Igauniju, Lietuvu u.c.
8. Igaunijā viens iedzīvotājs gadā apēd vidēji 8 litrus saldējuma, Somijā 13 litrus, Itālijā 8 litrus, Īrijā 8,4 litrus. ASV ir vislielākais saldējuma patēriņš – vidēji 20 litri gadā uz vienu iedzīvotāju.
9. FoodUnion” (A/S „Rīgas piena kombināts” un A/S „Valmieras piens” apvienotais uzņēmums) pieder tādi zīmoli, kā „Pols”, „Ekselence”, „Tio” un „Nüfruit”. Arī A/S „Druva Food” un A/S „PremiaFoods” pieder vairāki zīmoli, kas paredzēti saldējumam.
10. 2012.gadā Latvijas iedzīvotāju vidū populārākie zīmoli piena un piena produktu nozarē bija „Kārums”, „Ekselence”, „Rūjienas saldējums” un „Pols”. Arī 2013.gadā zīmolu topa augšgala pozīcijas palika nemainīgas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация