Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:711488
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.05.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Cukura rašanās vēsture    4
1.1.  Pasaules cukura ražotāji    6
1.2.  Latvijas cukurrūpnīcas    7
2.  Cukura nozares īss apraksts    10
2.1.  Ekonomiskie fakti    11
2.2.  Lielākais Skandināvijas cukura ražotājs – Nordic Sugar    12
3.  Cukura tirgus Latvijā    14
3.1.  Piedāvājums un to ietekmējošie faktori    14
3.2.  Pieprasījums un to ietekmējošie faktori    14
3.3.  Nordic Sugar Latvijā    15
3.4.  Nordic Sugar piedāvātie cukura veidi    15
3.5.  Cukura izplatīšanas kanāli    18
4.  Cenu politika    19
4.1.  Cenu ietekmējošie faktori    19
4.2.  Cenu politiku dažādība cukura nozarē Latvijā    20
4.3.  Cukura cenu salīdzinājums    22
5.  Cukura kvalitātes rādītāji    23
6.  Tirgus konkurence    25
7.  Konkurentu SVID analīze    26
  Secinājumi un priekšlikumi    27
  Bibliogrāfisko norāžu saraksts    28
Фрагмент работы

Tūkstošiem gadu cilvēki bauda saldinātāju garšu gan Eiropā, gan citās pasaules valstīs. Pirms cukurs kļuva plaši pazīstams, mūsu priekšteči savu ēdienkarti saldināja ar medu un datelēm. Tas atspoguļojas senajos rakstos un reljefos, kuri ir saglabājušies no seniem laikiem Vidusjūras reģionā.
Medus ir vecākais saldinātājs, ko cilvēki pazīst. Jau 12000 gadu vecos Spāņu Arańas alu zīmējumos tika atainotas sievietes, kuras vāc medu. Sievietes izmantoja medu cepšanai, ko dara arī mūsdienās, kā arī agrāk medus tika izmantots brūču dezinficēšanai. Pats pirmais medus veids, ko izmantoja senči ir medus, kurš tika vākts no savvaļas bišu ligzdām. Vēlāk cilvēki sāka turēt bites bišu stropos – tāpat kā daudzi to dara šodien.
Cukuru ražo galvenokārt no cukurbietēm vai cukurniedrēm. To var iegūt arī no dateļpalmām, cukurkļavām un sorgo, bet tas nav tik populāri.
Cukurniedre ir pirmais augs, no kura ieguva cukuru un tās atklāšana notika pirms vairākiem tūkstošiem gadu. Pastāv viedoklis, ka cukurniedre tika atklāta Jaungvinejā, no kurienes tālāk tika izplatīta uz Dienvidāziju un Indiju.
Cukurniedres vāc rudenī un ziemā vai visu gadu – atkarībā no klimatiskajiem apstākļiem to audzēšanas vietā. Tad no cukurniedrēm iegūst sulu, ko apstrādā ar kaļķakmeni, kas ir dabīgs filtrs piemaisījumu attīrīšanai. Vārot saldo sulu, tā noslāņojas. Nokāšot un atdzesējot iegūto masu, tā kristalizējas. Centrifūgā tiek atdalīts nekristalizējies sīrups no kristāliem. Tīrs cukurs nav balts, bet gan caurspīdīgs. Baltuma efektu rada cukura kristālu gaismu atstarojošās skaldnes. Ja cukurs ir ar dzeltenīgu nokrāsu, tas ir nekvalitatīvs.
Cukura ražošanas process netika ieviests Eiropā pat līdz viduslaikiem, kamēr arābi neatveda to uz Spāniju. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация