Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:331660
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.11.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ilgstspējīga attīstība gastronomiskā tūrismā
Ēdienam ir potenciāls būt par vienu no ilgtspējīga tūrisma attīstības stūrakmeņiem, sekmēt autentisku tūrisma produktu izveidi, stiprināt vietējo ekonomiku, veidot videi draudzīgu infrastruktūru.
Gastronomiskais tūrisms ir viens no labākajiem “think global, act local” piemēriem. Ir liela sabiedrības daļa, kura pērk tikai tādus pārtikas produktus, kuri ir ražoti uz vietas, lai atbalstītu vietējos ražotājus un pasargātu apkārtējo vidi, izvairoties pirkt pārtikas produktus, kuri ir importēti no tālienes.
“Katrs tūrists ir potenciāls gastronomiskais tūrists, jo katram brīvdienās ir arī jāēd.”
Mūsdienās tūrisma galamērķi sāk apzināties tos daudzos pozitīvos efektus, kurus var iegūt, sasaistot vietējos ražojumus ar tūrisma galamērķi un otrādi. Domājams, ka nākotnē pieaugs pieprasījums pēc vietējiem, konkrētajai vietai raksturīgajiem produktiem, kuri tiks pārdoti kopā ar noteiktu stāstu no tās vietas, kur šis ražojums ir tapis, tādējādi sasaistot tūrisma galamērķa kultūru un vērtības ar šo produktu.
Gastronomiskā tūrisma nozare piedzīvo strauju attīstību. Vietējā un reģionālā pārtikas produktu ražošana spēlē svarīgu lomu tūrisma galamērķa attīstībā. Šo produktu izmantošana palīdz veidot un nostiprināt tūrisma galamērķa identitāti un teritorijai piesaistīt papildus ekonomiskos labumus. Vietējie ražotāji var spēlēt svarīgu lomu vietējo ražojumu popularizēšanas, piegādes un izplatīšanas tīklu veidošanā.
Restorāni, kuri piedāvā ēdienus, kas gatavoti no vietējiem produktiem, palīdz veidot izpratni par konkrēto galamērķi, it īpaši laukos, kur tūristiem ir iespējas gūt tiešu pieredzi par vietējiem dabas resursiem un to izmantošanu.
Par mērķi izvirzot ilgtspējīgu tūrismu, vietējiem un reģionālajiem ražojumiem ir jākļūst par tūrisma galamērķa attīstības sastāvdaļu. Lietojot tūrisma galamērķī radītos vietējos produktus, tiek mazināta ietekme uz vidi, jo samazinās pārvadājumu apjoms un tūristi līdz ar to atstāj mazāku ekoloģiskās pēdas nospiedumu. Un šis nospiedums ir vēl mazāks, ja minētie pārtikas produkti ir saražoti videi draudzīgā veidā. Bez tam, vietējo produktu izmantošana palīdz stiprināt vietējo ekonomiku un veicināt ražošanu, tādējādi atbalstot vietējās sabiedrības labklājību. Sasaistot produktus un pakalpojumus ar pašu tūrisma galamērķi, mēs radām šo produktu unikalitāti un stiprinām galamērķa identitāti, kuru nevar atdarināt.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1326749
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация