Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:374488
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    3
1.  ITĀLIJAS VIRTUVE UN TRADĪCIJAS    4
1.1.  Tradīcijas avoti    4
1.2.  Īpašie itāļu ēdieni    5
1.3.  Itāļu vīni    7
2.  ITĀĻU VIRTUVES DAŽĀDĪBA PĒC REĢIONIEM    9
2.1.  Venēcija reģions    9
2.2.  Lombardija un Emīlija Romanja    11
2.3.  Toskāna, Umbrija un Marke    14
3.  ĒDIENU PASNIEGŠANA UN APKALPOŠANA    19
3.1.  Ēšanas kultūra    19
3.2.  Dzierienu tradīcijas    20
  SECINĀJUMI    22
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    24
Фрагмент работы

Itālijā ciena dabiskus produktus, kas mūsdienās kļuvuši populāri visā pasaulē. Tā tas ir bijis jau izsenis, taču joprojām moderni. Svaigi, smaržīgi dārzeņi un apetīti rosinoša, visbiežāk grilēta gaļa vai zivis un, protams, makaroni, zaļganā olīveļļa un arī neiztrūkstošais sarkanvīns tas ir tieši tas, ko mūsdienās ārsti iesaka sirds, asinsrites stiprināšanai un labsajūtai. Visbeidzot, atbrīvojoties no dažādiem stereotipiem, par kuriem itāliešus apsmej, nākas secināt, ka šī reģiona kulinārija ir daudz bagātāka par triviālajiem spageti ar tomātu mērci, picu vai tiramisu1.
Itāliešu virtuve piedāvā neredzēti plašu daudzveidību, tā ir izsmalcināta savā vienkāršībā, aromātiska, jautra un pilna dzīvīguma. To atradīsiet arī mūsu grāmatā. Mēs vēlamies dalīties ar jums ēdienu gatavošanas un baudīšanas priekā.1. Itālijas virtuve un tradīcijas.
1.1. Tradīcijas avoti

Visā Eisakas upes ielejā un Etčas augštecē jūtama spēcīga Austrijas kulinārijas tradīciju ietekme. Tikai netālu no Trento cilvēki un viņu mitekļi kļūst itāliski. Arī valodā jaušams izteikts tiroliešu akcents, bet populārais, neatkārtojamais speķis ar priežu koka aromātu, tāpat knēdeļi, ko tur dēvē par canederli, ir neiztrūkstošas ēdienkartes sastāvdaļas2.
Tikpat labi ceļojumu varam sākt no Itālijas ziemeļiem, no Triestes vai Goricijas, kur varam izbaudīt kafejnīcu smaržu un sirsnīgu, omulīgu virtuvi, kurā gatavo skābētus kāpostus ar treknu speķi un pikantām cūkgaļas desām. Mūsu izpētes zemes augstajās rietumu kraujās un sniegiem klātajās nogāzēs un takās, kur teļa lieluma brūnganbalti suņi uzmeklē noklīdušus ceļotājus un ļauj tiem nobaudīt Pjemontas sarkanvīnu, kas kā neslava pakārta dzīvniekam kaklā, vietumis itāļu valodā dzirdami franciski akcenti. Tas laikam tādēļ, ka kalnainā Aostas ieleja ilgus gadsimtus atradās Savojas valdnieku pakļautībā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация