Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:235408
 
Оценка:
Опубликованно: 07.06.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
2.  ES un LR likumdošanas akti    5
3.  Gaļas produktu apraksts    7
4.  Procesa plūsmas diagrammas    8
4.1.  Svaigas gaļas produkcija    8
4.2.  Gaļas izstrādājumi    10
5.  Riska faktoru un preventīvo pasākumu apraksts    13
6.  KKP identificēšana    17
7.  HACCPplāns KKP un kontroles punktu kopsavilkums    18
8.  Produktu,personāla,izejvielas,atkritumu kustību plūsmas    25
Фрагмент работы

1. Ievads
Šī paškontroles rokasgrāmata ir izstrādāta balstoties uz HACCP principiem un paredzēta, lai nodrošinātu gaļas produktu nekaitīgumu piedāvājot tos patērētājiem. Šajā programmā sniegtie padomi un norādījumi palīdzēs uzņēmuma administrācijai nodrošināt pārdodamo visu veidu gaļas produktu kvalitāti.
Izstrādājot paškontroles rokasgrāmatu, vērā tika ņemtas prasības un principi, kas ir vienādi piemērojamas visās ES valstīs, kā arī rekomendācijas ko sniedz ASV oficiālās institūcijas. Šī rokasgrāmata tāpat atbilst visām Eiropas Parlamenta un Padomes regulas 852/2004 un 178/2002, kā arī LR likumā “Pārtikas aprites uzraudzības likums” noteiktajām prasībām.
Paškontroles rokasgrāmata ir ceha vadības dokuments, kas nodrošina produktu kvalitāti, pārtikas nekaitīgumu un efektīvu ražošanu. Ņemot vērā zinātnisko pētījumu un praktiskās pieredzes progresu ražošanā, kā arī pilnveidojoties tehnikai un tehnoloģijām, šī programma pastāvīgi tiek pilnveidota.

HACCP ieviešanas mērķis:
Paškontroles rokasgrāmatas izveidošanas mērķis: palīdzēt uzņēmuma administracijai un ceha vadītājiem nodrošināt, lai pircējiem tiktu nodrošināti tikai nekaitīgi un kvalitatīvi ražošanas cehos ražoti produkti.
HACCP programmas izstrādes principi
HACCP – darbību sistēma, kura nosaka bīstamību saražoto pārtikas produktu drošībai un paredz pasākumus, kas nodrošina kvalitatīvu gala produktu. Sistēma balstās septiņiem principiem:
1. Visās pārtikas ražošanas procesa stadijās jāparedz iespējamie riska faktori, sākot no saņemtās produkcijas kvalitātes novērtējuma līdz pārstrādei, uzglabāšanai un nodošanai patērētājam.
2. Noteikt kritiskos kontroles punktus/procedūras/procesa etapus, kurus var kontrolēt, lai novērstu bīstamību vai samazinātu tās rašanās iespējas.
3. Noteikt kritiskās robežas, kuras nepieciešams kontrolēt ikvienā KKP.
4. Visos KKP ieviest novērošanas sistēmu, nosakot parametru pārbaudes periodiskumu.
5. Noteikt korekcijas darbības, kuras nepieciešams nekavējoties piemērot, ja pamanītas novirzes katrā KKP.
6. Noteikt pārbaudes procedūras, kuras veicot paredzēti papildus testi un procedūras, kas palīdz novērtēt, vai HACCP darbojas efektīvi.
7. Ir jānosaka visu piemērojamo procedūru dokumentu un ierakstu formas un to aizpildīšanas kārtība.

HACCP sistēmas ieviešana
Ceha vadītājs ir atbildīgs par HACCP sistēmas ieviešanu uzņēmuma cehos..

Dokumentācijas uzglabāšana.
HACCP dokumentācija – programmas izpildes žurnāli tiek uzglabāti vismaz divus gadus uzņēmuma arhīvā. Dokumentācijas teorētiskā daļa glabājās pie ceha vadītājas izdrukātā veidā un uzņēmuma Intranet tīklā elektroniskā veidā.


Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация