Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:872705
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.06.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    5
1.  ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS    6
1.1.  Ēdināšanas uzņēmuma pamatojums    6
1.2.  Ēdināšanas uzņēmuma veids un tips    6
1.3.  Ēdināšanas uzņēmuma atrašanās vieta    6
1.4.  Ēdināšanas uzņēmuma apkalpošanas veids    6
1.5.  Ēdināšanas uzņēmuma mērķa grupas un to raksturojums    6
1.6.  Viesu skaits apmeklētāju zālē    7
1.7.  Uzņēmuma darba laiks, virtuves darba laiks    7
1.8.  Ēdienu, dzērienu un citu pakalpojumu piedāvājums    7
1.9.  Apmeklētāju zāles interjera raksturojums    8
1.10.  Apkalpošanas organizācijas raksturojums    8
2.  APMEKLĒTĀJU SKAITA APRĒĶINS    10
3.  SORTIMENTA MINIMUMA SASTĀDĪŠANA    12
4.  PORCIJU SKAITA APRĒĶINS    14
5.  ĒDIENKARTES SASTĀDĪŠANA    16
6.  ĒDIENU TEHNOLOĢISKO KARŠU IZSTRĀDE    19
7.  KALKULĀCIJAS APRĒĶINS(ĒDIENA IZEJVIELU APRĒĶINS IZMAKSU)    38
8.  DIENĀ NEPIECIEŠAMO IZEJVIELU APRĒĶINS    39
8.1.  Firmas ēdienu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    39
8.2.  Auksto ēdienu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    40
8.3.  Zupu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    42
8.4.  Otro ēdienu (zivju) dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    44
8.5.  Otro ēdienu (gaļas) dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    45
8.6.  Piedevu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    46
8.7.  Mērču dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    47
8.8.  Saldo ēdienu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    48
8.9.  Karsto dzērienu dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    49
8.10.  Konditorejas izstrādājumu (kūku) dienā nepieciešamais izejvielu daudzuma aprēķins    50
9.  IZEJVIELU PREČZINISKAIS RAKSTUROJUMS    53
10.  SECINĀJUMI    60
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    61
Фрагмент работы

10. SECINĀJUMI
Lai izveidotu kafejnīcu, iepriekš ir jāatrod vieta, kur to vēlas izveidot, lai tā būtu rentabla un patstāvīgu būtu apmeklētāju – gan ziemā, gan vasarā. Lai piesaistītu viesus ir jāizveido ēdienkarte, kurā būtu dažādi ēdieni, lai piesaistītu dažādus klientus. Svarīgi ir arī ēdamzāles interjers, jo viesiem jājūtas tajā ērti un mājīgi un jārada mājīguma sajūtas. Ļoti svarīgi ir arī tas kāda kvalifikācija ir darbinieki. Viesmīļiem jāmāk pareizi apkalpot viesus, savukārt pavāriem jāmāk spēlēties ar ēdiena garšas buķetēm, lai viesiem maltītes būtu garšīgas.
Kafejnīcai „Liedags” izveidei ir ņemtas vērā šīs prasības. Kafejnīca atradīsies, ļoti skaistā vietā pie jūras, Liepupē, Salacgrīvas novadā, kur atrodas tūristu apmeklēti dažādi objekti, kā arī 1 km attālumā arī atradīsies Baltijai nozīmīgs ceļš „Via Baltica”, kur patstāvīgi pārvietojas ļoti daudz automašīnas. Kafejnīcai īpaši tiks piedomāts par interjeru, kurš radīs mājīguma sajūtu.
Lai kafejnīca „Liedags” varētu darboties sekmīgi, tika izveidota ēdienkarte ar ēdieniem dažādām gaumēm. Arī veģetārieši ēdienkartē varēs atrast sev ko tīkamu.
Tika izstrādāta kafejnīcas vienas dienas izejvielu daudzumus, tādējādi ir vieglāk noteikt cik daudz produktu ir nepieciešams.
Lai kafejnīcai nerastos lieki zaudējumi, tad pārtikas produktiem tika izstrādāta arī prečziniskais raksturojums, jo sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos ļoti svarīga ir pārtikas produktu uzglabāšana. Tādejādi nav lieki zaudējumi, jo nepareizas uzglabā sanas gadījumā tie nav lietojami.
Svarīga ir ēdiena pagatavošanas secība un izejvielu daudzums, tādēļ tika izstrādātas tehnoloģiskās kartes un tehnoloģiskās shēmas astoņiem dažādiem ēdieniem.
Ja kafejnīca „Liedags” ņems vērā izstrādāto tehnoloģisko dokumentāciju, tad sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums spēs ilgi un produktīvi darboties, patstāvīgi attīstoties un piesaistot jaunus klientus.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −18,41 €
Комплект работ Nr. 1348589
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация