Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:125779
 
Оценка:
Опубликованно: 11.05.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3-4
I.  Uzturvērtība    5
II.  Pārtikas produktu prečziniskais raksturojums    6
III.  Iedalījums    7
IV.  Tējas pagatavošana    8
V.  Uzturvielu izmaiņas    8-9
VI.  Recptūras    10-11
1.  Tējas groks    10
2.  Indiešu garšvielu tēja    11
VII.  Ēdiena pasniegšanas raksturojums    12-16
1.  Ar ko dzert tēju?    12-14
2.  Tējas trauki    15
3.  Uzglabāšana , realizācijas laiks    15
4.  Kvalitātes rādītāji    16
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra    18
Фрагмент работы

Tēja ir fantastisks dabisks produkts, ko cilvēce pazīst jau gadsimtiem ilgi. Uzskata, ka tējas vēsture sākusies Ķīnā, kur to atklāja pirms vairākiem tūkstošiem gadu. Joprojām miljoniem cilvēku pasaulē nevar iedomāties ne dienu bez tasītes tējas.    Un tēja nav tikai lielisks dzēriens slāpju remdēšanai jebkurā dienas laikā. Lai saglabātu labu veselību, katru dienu nepieciešams uzņemt pietiekoši daudz ūdens (vismaz 1,5 litrus ūdens dienā). Tējas dzeršana labvēlīgi ietekmēs ūdens balansu gan jūsu ādā, gan visā ķermenī kopumā. Tēja bez piena, citrona vai cukura ir veselīgs dzēriens un tajā nav kaloriju.
Tējas krūms ir Kamēliju cilts mūžzaļš augs. Camellia Sinensis un Camellia Sinensis Assamica – tās ir divas sugas, no kurām tiek vāktas tējas lapas. Tropiskais vai subtropiskais klimats un auglīgā augsne – divas lietas, kas nepieciešamas, lai veiksmīgi audzētu tēju. Raža parasti tiek audzēta kultivētās plantācijās kalnu nogāzēs, noteiktā augstumā, kuram ir vērā ņemama nozīme tējas kvalitātes noteikšanā. Jo augstāk tēja aug, jo augstāka tās kvalitāte. Ķīna un Indija ir pasaules lielākās tējas audzēšanas valstis, kopā saražojot pusi no globālās tējas produkcijas. Ražas novākšana sākas, kad tējas augs ir apmēram četrus gadus vecs. Lapas parasti tiek vāktas ar rokām, padarot ražas novākšanu par procesu, kurā intensīvi tiek iesaistīts darbaspēks. Atsevišķos reģionos, kur darbaspēks ir ierobežots, roku darbs tiek aizstāts ar tehniku, taču raža, kas novākta šādā veidā, pašos pamatos var zaudēt kvalitāti. Tējas novākšana var notikt jebkurā gadalaikā, taču tējas lapas vislabākās ir tieši sausajā musonu sezonā.
Tējas ražas novākšanā tiek pielietoti trīs paņēmieni: tradicionālā novākšana – kad tiek plūktas divas lapas un viens pumpurs, vidējā novākšana (trīs lapas un viens pumpurs) un rupjā novākšana (četras lapas un viens pumpurs uz zara). …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация