Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:334869
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.05.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  uzņēmuma izveides ekonomiskais pamatojums    5
2.  uzņēmuma raksturojums    6
3.  „Kaffeterria” ēdienkarte    8
4.  „KAFFETERRIA” ražošanas darba organizācija    11
5.  izejvielu uzglabāšanas vietu un iekārtu aprēķins    12
6.  izejvielu pirmapstrāde    19
6.1.  Sakņu pirmapstrādes iecirknis    19
6.2.  Gaļas/zivju pirmapstrādes iecirknis    21
7.  Ēdienu gatavošana    24
7.1.  Aukstā ceha aprēķins    24
7.2.  Karstā ceha aprēķins    26
8.  Trauku mazgāšana    30
9.  personāla telpu aprēķins    32
10.  Administratīvo telpu aprēķins    33
11.  Apmeklētāju telpu laukuma aprēķins    34
12.  Tehnoloģiskā projekta skice    36
13.  Ražošanas darba organizācijas raksturojums    42
  Secinājājumi un priekšlikumi    45
  Izmantotās literatūras un informācijas avotu saraksts    46
  Pielikumi    47
Фрагмент работы

Ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskā projekta izstrāde ir neatņemama projekta sastāvdaļa, kas nepieciešama veiksmīgai uzņēmējdarbības uzsākšanai, precīzai finansu kalkulācijai un idejas īstenošanai, atspoguļojot pašreizējās situācijas perspektīvas. Turklāt ēdināšanas uzņēmuma izveides pamatā ir preču ražošana patērētāju vēlmju apmierināšanai ar mērķi gūt peļņu pastāvošajā ekonomiskajā situācijā. Uzņēmuma tehnoloģiskais projekts ir nepieciešams, lai precīzi aprēķinātu nepieciešamo telpu skaitu un lielumu, darbavietu skaitu un tām nepieciešamo aprīkojumu, noteiktu ražošanas un apkalpošanas formu pie noslogojuma, kāds varētu pastāvēt noteiktajā ekonomiskajā situācijā.
Kursa darbs „Ēdināšanas uzņēmuma „Kaffeterria” tehnoloģiskais projekts” ir patstāvīgi izstrādāts darbs studiju priekšmetā „Ražošanas organizācija” 6. semestrī, kurā tiek apliecinātas studenta prasmes izmantot akadēmiskās zināšanas, risinot viesmīlības nozares aktuālus uzdevumus, un kura mērķis ir racionāla uzņēmuma telpu un darba vietu plānošana atbilstoši uzņēmuma tehnoloģisko procesu norisei.
Mērķa sasniegšanai nepieciešams veikt sekojošus uzdevumus:
izvēlēties uzņēmuma veidu un raksturot to pēc atrašanās vietas, ražošanas un apkalpošanas formas, mērķa grupas un ēdienkartes,
aprēķināt izejvielu uzglabāšanas un pirmapstrādes vietas,
veikt atsevišķu aprēķinu katram ražošanas ceham vai iecirknim,
aprēķināt un izvēlēties mehāniskās un nemehāniskās iekārtas,
aprēķināt citu uzņēmumā esošo telpu (personāla, administrācijas u.c.) laukumus,
atbilstoši veiktajiem aprēķiniem izstrādāt tehnoloģiskā projekta skici mērogā 1:100.

Mūsdienu ekonomiskajā situācijā, kad dzīves dārdzība ir pieaugusi, pazeminās galvenie ekonomikas attīstības rādītāji un kuru dēvē par krīzes situāciju, ir grūti iekarot pilnīgās konkurences tirgu, kurā ir liels pircēju un pārdevēju daudzums, lai spētu ietekmēt cenu.
Lai spētu izveidot konkurētspējīgu ēdināšanas uzņēmumu, ir nepieciešams veikt rūpīgu tirgus izpēti, kura sevī ietver, pirmkārt, pieprasījuma izpēti, lai spētu izveidot patērētājiem apmierinošu piedāvājumu, otrkārt, konkurentu izpēti konkurētspējas nodrošināšanai, treškārt, resursu pieejamības izpēti nepieciešamā piedāvājuma realizēšanai, kā arī uzņēmējdarbības vides izpēti. Taču ne mazāk svarīga ir uzņēmuma atrašanās vietas izvēle, par kuru tika izvēlēta Jelgavas dzelzceļa stacija. Tā kā no sauszemes satiksmes sniegtajiem pakalpojumiem vislētākais ir dzelzceļa transports, kurš piedāvā arī dažādus braukšanas atvieglojumus, abonementu biļetes un atlaides biļešu cenām, te ir liels cilvēku apgrozījums. Pasliktinoties valsts ekonomiskajai situācijai, dzelzceļa satiksmes izmantošana ir kritusies tikai nedaudz1, taču tas ir saistīs ar bezdarba pieaugumu. Jelgavas iedzīvotāji joprojām turpina izmantot dzelzceļa satiksmi kā pārvietošanās transportu ne tikai, lai doties uz darbu vai mācību iestādi, bet arī, lai apciemotu radiniekus un draugus, kā arī iepirkšanās dēļ. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация