Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:453836
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.05.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 21 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ēdināšanas uzņēmumu iekārtas    3
  Ēdināšanas uzņēmumu aprīkojums    3
1.1.  Ēdināšanas uzņēmumu aprīkojuma klasifikācija    4
  Virtuves inventārs    4
  Siltumiekārtas, to veidi    5
2.  Ēdināšanas uzņēmumu aprīkojuma piedāvājums    27
  Izmantotā literatūra    33
Фрагмент работы

Ēdināšanas uzņēmumu iekārtas
Iedala pēc to izmantošanas.
Mehāniskās iekārtas: uz produktiem iedarbojas mehāniski, izmainot produktu ārējo izskatu, formu, neizmainot ķīmisko sastāvu, garšu. Piemēram, mizoti dārzeņi, sagriesta maize, samalta gaļa u.c.Iekārtas – dārzeņu tīrītāji, dārzeņu griezēji, gaļas malējs u.c.
Siltuma iekārtas – uz produktiem iedarbojas ar siltumu, izmainot krāsu, garšu, ķīmisko sastāvu, svaru. Piemēram, vārīti kartupeļi, cepti kartupeļi, cepta gaļa u.c. Iekārtas – plītis, pannas, katli, dažādi cepšanas aparāti.
Aukstuma iekārtas – paredzētas produktu, izejvielu un ēdienu atdzesēšanai un uzglabāšānai. Paildzina to realizācijas laiku. Novērš baktēriju iedarbību. Iekārtas – aukstuma skapji, vitrīnas, letes, kameras, ledus ģeneratori u.c.
Ēdināšanas uzņēmumu aprīkojums
Daudzveidīgās iekārtas, ko izmanto pārtikas produktu apstrādei un uzglabāšanai, ir neatņemama virtuves sastāvdaļa. Iekārtu uzdevums ir atvieglot cilvēku darbu un ietaupīt laiku. Pērkot vai nomājot virtuves tehniku, jāņem vērā šādi nosacījumi:
iekārtas lielums (vai ir piemērotas virtuves platībām),
iekārtas svars,
enerģijas piegāde,
drenāža (vai ir piemērotas iekārtas),
ūdens pievads (vai ir iespēa iekārtai pievadīt ūdeni),
atbilstība tehnoloģiskā procesa vajadzībām,
tilpums (vai ar iekārtu ir iespējams pagatavot nepieciešamo produkcijas daudzumu),
iekārtas tehnoloģiskā procesa ilgums (vai var pagatavot paredzētajā laikā),
izmantošanas ērtība (vai būs ērti izmantot iekārtu),
papildpiederumu nepieciešamība (vai iekārtai nepieciešami papildus piederumi),
ventilācijas iespējas (vai nepieciešama ventilācijas pieslēgšana),
atbilstība trokšņu līmenim,
rezerves daļu iegādes iespējas.
Virtuves iekārtām tiek pievienotas ekspluatācijas instrukcijas, kurās ir norādīti iekārtu izmantošanas un apkopes noteikumi. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1242581
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация