Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:462912
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Saturs    3
  IEVADS    4
  Saldējuma tehnoloģiskā shēma    5
  Iekārtu izvietojuma shēma    6
  Tehnoloģiskā procesa apraksts    8
  Izejvielu pieņemšana un sagatavošana    8
  Maisījuma masas sagatavošana un filtrācija    8
  Maisījuma homogenizēšan un pasterizācija    9
  Maisījuma atdzesēšana un nogatavināšana    10
  Frīzēšana un iepakošana    10
  Nocietināšana    12
  Uzglabāšana    12
  Produkcijas aprēķins    14
  Iekārtu izvēle un aprēķins    16
  Tehnoloģisko iekārtu aprēķins    17
  Plākšņu pasterizators dzesētājs    17
  Ražošanas kontrole    21
  Literatūras saraksts    22
  Pielikumi    23
  1.Pielikums    24
Фрагмент работы

IEVADS
Saldējums ir viens no piena produktiem. Tas ir gan emulsija gan putas vienlaicīgi. Izšķir piena, krējuma, augļu – ogu, kārtainos un plombīra saldējumus. Ja saldējuma nosaukumā dots piens vai krējums, tad kā tauku avotu jāizmanto tikai un vienīgi piena tauki. Citas izcelsmes taukus nedrīkst izmantot. Pasaulē ir reglamentēts pieļaujamais tauku saturs un tauku izcelsme piena un krējuma saldējumos. Ja saldējuma ražošanā izmanto augu taukus, tad nosaukumu darina pēc pievienoto aromāta piedevu veida, piemēram, „zemeņu”, „šokolādes” saldējums, vai dod kādu specifisku nosaukumu, piemēram, „Santa” u.c., vai saglaba tikai nosaukumu „saldējums”.
Saldējumam ir tīra garša, raksturīga attiecīgajam saldējuma veidam, viendabīga blīva konsistence, bez tauku, ledus kristālu un stabilizētāju daļiņām. Krāsa – raksturīga attiecīgajam saldējuma veidam, pieļaujama neviendabīga – augļu – ogu saldējumam.
Saldējuma ražošanā izmanto šādas izejvielas: pienu, vājpienu, saldu krējumu, iebiezinātu pienu ar cukuru, sauso pienu, sauso vājpienu, sūkalas, sūkalu olbaltumvielu koncentrātu, kakao, kafiju, sviestu, augu eļļas, paniņas, svaigus, žāvētus augļus – ogas, riekstus, olas, olu pulveri, šokolādi, iesalu, vanilīnu, kanēli, citronskābi u.c.
Visu saldējumu obligātā sastāvdaļa ir stabilizētaji, hidrofīlas vielas ar lielu uzbriešanas spēju. Saistot brīvo ūdeni, tie palielina maisījuma viskozitāti, kave lielu ledus kristālu veidošanos tālākā tehnoloģiskā procesa laikā un nodrošina produktam labu konsistenci un viskozitāti. Katrs ražotājs pats izvēlas piemērotāko stabilizētāju – emulgatoru maisījumus, kas palīdz veidot saldējuma vēlamo konsistenci.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация