Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:478336
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.02.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 43 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    6
1.  Produkta pamatojums    8
2.  Tehnoloģiskā daļa    12
2.1.  Izejvielu raksturojums    12
2.1.3.  Kartupeļu ciete    19
2.1.4.  Olu pulveris    20
2.1.5.  Maisījums „Sandblitz”    22
2.1.6.  Vanilīns    22
2.2.  Tehnoloģiskā procesa parametri    24
2.3.  Galveno tehnoloģisko operāciju apraksts    25
2.3.1.  Miltu gatavošana    25
2.3.2.  Mājas kēksa sausā maisījuma gatavošana    27
3.  Tehnoloģiskā procesa kontrole    31
3.1.  Metožu apraksts    31
3.1.1.  Organoleptiskā noteikšanas metode    31
3.2.  Fizikālķīmiskie rādītāji    33
3.2.1.  Krišanas skaitļa noteikšana    33
3.2.2.  Pelnvielu noteikšana    42
3.2.3.  Lipekļa satura un kvalitātes noteikšana    42
3.2.4.  Miltu mitruma noteikšana    43
3.2.5.  Miltu rupjums    44
3.2.6.  Miltu skābums    44
3.2.7.  Miltu piemaisījumi    44
3.3.  Miokrobioloģiskais piesārņojums    44
4.  Tehnoloģiskā iekārtu izvēle    46
4.1.  Miltu malšanas iekārtas    46
4.2.  Mājas kēksa sausā maisījuma iekārtas    49
5.  Gatavās produkcijas sagatavošana realizācijai    63
5.1.  Iepakojums    63
5.1.1.  Polipropilēna papīra paciņa    63
5.1.2.  Gofrēta kartona kaste    63
5.1.3.  Līmlente    65
5.1.4.  Iesaiņojuma plēve    65
5.2.  Marķējums    65
5.3.  Uzglabāšanas noteikumi    67
6.  Kvalitātes vadība    68
6.1.  Produkta apraksts un ražošanai nepieciešamie nosacījumi    69
6.2.  Ražošanas procesa etapi    70
6.3.  Identificētie riska cēloņi    71
6.4.  Iespējamo riska cēloņu apraksts    72
6.5.  Kritisko kontroles punktu (KKP) noteikšana    75
7.  Higiēnas prasības pārtikas ražošanas uzņēmumā    78
8.  Produkta ekonomiskais novērtējums    79
  Secinājumi    81
  Literatūra    82
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Viens no A/S „Dobeles dzirnavnieks” ražotajiem produktiem ir Mājas kēksa sausais maisījums. Šo produktu izvēlējos, jo tas ir vienkārši pagatavojams mājas apstākļos un vērtīgs kā pārtikas produkts.
Mājas kēksa sausajam maisījumam ir liels izejvielu skaits, kuras tiek kontrolētas veicot kvalitātes kontroles analīzes – fizikāli, ķīmiskos, mikrobioloģiskos un organoleptiskos rādītājus, lai noteiktu to nekaitīgumu cilvēka organismam.
Mājas kēksa sauso maisījumu ražo izmantojot jaunākās tehnoloģijas iekārtas un procesus. Tiek kontrolēti kviešu milti „Ekstra” un mājas kēksa sausais maisījums „Sandblitz” izmantojot organoleptiskās ( krāsas, smaržas, garšas), ķīmiskās (krišanas skaitlis, pelnvielu saturs, mitrums, lipekļa saturs, miltu rupjums, skābums, piemaisījumu daudzums) un mikrobioloģiskās analīzes metodes.
Ražošanas tehnoloģiskajā procesā izmantotās iekārtas un aparatūra ir jāizvēlas atbilstoši ražošanas jaudai un piemērotībai – tehnoloģiskā procesa īstenošanai.
Mājas kēksa sausā maisījuma realizācijai izmanto iepakojumu, kurš ir ekoloģisks un videi draudzīgs materiāls ar spēju to otrreizēji pārstrādāt. Šāda veida produkta iepakojums vilina cilvēkus iegādāties tieši šāda veida produktus.
Ražojot dažāda veida pārtikas produktus piemēram , Mājas kēksa sauso maisījumu ir nepieciešams stingri ievērot kvalitātes pārvaldības sistēmu atbilstoši starptautiskā standarta ISO 9001:2000 prasības, lai tiktu pārraudzīti kontrolēti ražošanas procesi. Ļoti svarīgi ir, lai katrs process tiktu apskatīts atsevišķi, lai novērstu iespējamos ražošanas procesa draudus.
Sākot ražot mājas kēksa sauso maisījumu svarīgi ir izvērtēt kvalitātes kritiskos kontroles punktus, tas ir nepieciešams, lai novērstu riska cēloņus vai samazinātu līdz to rašanās iespējamību līdz pieņemam līmenim.
Mājas kēkss sausais maisījums, kā produkts, kas piedalās pārtikas apritē ir visai pievilcīgs pēc tā iepakojuma un marķējuma, kā arī ērti pagatavojas. Šis produkts ir pieejams jebkuram cilvēkam.



Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация