Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:684895
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.01.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Valsts apraksts    4
2.  Uztura tradīcijas    6
2.1.  Raksturīgākie produkti uzturā    6
2.2.  Ēdienreizes    7
2.3.  Nacionālie svētki    8
2.4.  Kaimiņtautu ietekme uz vācu tautas virtuvi    8
3.  Vācu tautas virtuves 10 raksturīgāko ēdienu saraksts    9
4.  Raksturīgāko vācu tautas ēdienu tehnoloģiskās kartes    12
4.1.  Ķirbju marmelāde vācu gaumē    12
4.2.  Omletes vācu gaumē    12
5.  Vācu tautas virtuves salīdzinājums ar latviešu tautas virtuvi    14
  Kopsavilkums    15
  Izmantotā literatūra    16
Фрагмент работы

2. UZTURA TRADĪCIJAS
2.1. Raksturīgākie produkti uzturā: Vācu ēdieni ir bagāti ar proteīniem, sviestu, krējumu, olām un sieru. Vācijas un tās kaimiņvalstu nacionālās virtuves pamatā ir spēcinoši un sātīgi ēdieni, parasti gatavoti no cūkgaļas. Vācieši ir iecienījuši arī tādus ēdienus kā ceptas zivis, dažādus sautējumus (piemēram, sautēts šķiņķis ar mārrutkiem vai sautēts trusis) un ķiļķenus (klimpas), sautētus kāpostus u.t.t. Neizpaliek arī cāļa, truša, zoss, tītara un cita veida gaļu. Pasaule pazīst arī izdaudzinātās vācu desas un sardeles (to ir aptuveni 1500 šķirnes). Īpaši iecienītas ir Frankfurtes desiņas, aknu desa un baltā desa. Ciemojoties Vācijā, noteikti jānogaršo desiņas ar sautētiem kāpostiem. Vāciešu nacionālā virtuve piedāvā nobaudīt arī dažādas zupas, lai gan paši vācieši ir iecienījuši viras, piemēram, lēcu viru vai kādu smalkāku virumu no jūras produktiem. Runājot par zivju ēdieniem, Vācijā ir atrodamas arī dažādas zivis. Visbiežāk sastopamā saldūdens zivs vācu ēdienkartē ir forele, taču arī līdaka, karpa un Eiropas asaris īpaši neatpaliek. Kas attiecas uz jūras zivīm, vācieši izvēlas siļķes, sardīnes, tunci, lasi un skumbriju. Savukārt jūras veltes tik bieži Vācijā neatradīsiet (izņemot garneles un gliemjus). Dārzeņus vācieši parasti ēd sautējumos vai zupās vai kā piedevas citiem ēdieniem. Īpaši iecienīti ir sparģeļi, ko parasti ēd vēlā pavasarī. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация