Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:751411
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.06.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Vēsture    3
  Ģeogrāfiskās īpatnības    4
  Ķīniešu galvenie uztura produkti    5
  Produktu uzturvērtība    6
  Ēdienkarte, Aukstās uzkodas, Zivs veltnīši ķīniešu gaumē    7
  Vistas un ananāsu salāti ķīniešu gaumē, Ķīniešu salāts ar mango    8
  Krabji ķīniešu gaumē, Liellopu gaļa ķīniešu gaumē    9
  Krāsaini kāposti ķīniešu gaumē    8
  Dārzeņu spring rolls    11
  Karstās uzkodas, Pīle ķīniešu gaumē, Vistas filejas sojas-medus marinadē    12
  Siltie ķīniešu salāti    13
  Debesu zvani (pildītas baklažānu šķēles pikantā mērcē)    14
  Zupas, Skābi asā ķīniešu zupa    15
  Ātrā sēņu zupa ķīniešu gaumē    16
  Ķīniešu pelmenīšu- won ton zupa    17
  Karstie ēdieni,Ķīniešu improvizācija    18
  Ma po do fu    19
  Dārzeņi saldskābā mērcē ar rīsu nūdelēm    20
  Ķīniešu rīsi    21
  Gaļa austeru mērcē    22
  Cūkgaļas frī ar mērci    23
  Cūkgaļas fileja ķīniešu gaumē, Ķīniešu gaļa ar papriku    24
  Saldie ēdieni, Augļu pārsteigums    25
  Ķīniešu kūka, Kokosriekstu krēms    26
  Ķīniešu nacionalās virtuves īpatnības    27
  Ķīniešu ēšanas kultūra    28
  Ķīnas virtuves gastronomiskais iedalījums    29
  Sojas mērce    30
  Dažu produktu raksturojums    31
  Secinājumi    32
  Izmantotās literatūras saraksts    33
Фрагмент работы

Ķīniešu galvenie uztura produkti
Ķīniešu galvenais uztura produkts ir rīsi, kas tiek lietoti visās ēdienreizēs – brokastīs bieži tikai šķidras rīsu biezputras vai rīsu zupas veidā, pārējās ēdienreizes – kā obligātu ēdiena piedevu. Daudzās vietās rīsu putra, kura pagatavota ar dažādām metodēm aizvieto maizi. Ķīnieši pārsvarā savā uzturā lieto šādus produkus: miltu izstrādājumus: nūdeles, tvaikotu maizi, pelmeņus, saldos cepumus, dārzeņus: kāpostus, brokoļus, kartupeļus, redīsus,sīpolus, ķiplokus, tomātus, papriku, spinātus, zaļās pupiņu pākstis. Dārzeņus lielā daudzumā marinē, sāla sojas mercē, skābē un žāvē. Bieži ēdienu gatavošanā izmanto aļģes un jaunus bambusu dzinumus, sēnes, lotosa saknes, sezama sēklas, mandeles, valriekstus, dateles, vīnogas,ūdenskastaņus utt. Tāpāt arī ķīniešu ēdiens nav iedomājams bez pākšaugu produktiem.No tiem: sojas sviests, sojas piens un biezpiens no sojas.No gaļas produktiem plaši izmanto cūkgaļu, liellopu gaļu, jēra gaļu izmanto retāt .Daudzos ēdienos izmanto putnu gaļu, it īpaši vistu un pīļu.Tos gatavo ar dažādiem paņēmieniem ar cietes ,garšvielu un mērču izmantošana. Ķīnieši savā uzturā mīl izmantot vistu un pīļu olas. Tā pat plaši tiek izmantotas zivis: ķīniešu asaris, plekste, un bezmugurkalnieku dzivnieki. Populāras ir garneles, krabji, austeres, gliemji. Kā arī ķīnieši bieži savā uzturā lieto graudaugu produktus: kukurūzu, prosu, miežus.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация