Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:754580
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.01.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Vēsture    4
  Iegūšanas tehnoloģijas    6
  Lietošana    9
  Pieejamība patērētājiem    10
  Secinājumi    12
  Izmantotā literatūra    13
Фрагмент работы

Rums no cukurniedru sulas
Cukura noieta kritums 19.gs noveda pie tā, ka dažās Antīļu salās cukurniedru plantāciju un destilētavu īpašnieki rumu vairs negatavoja cukura ražošanas blakusprodukta melases, bet gan tieši no augstvērtīgas cukurniedru sulas. Tādējādi rums kļuva par pamatproduktu.
Tā šņāc un sprauslā, čīkst un brakšķ, grab un pukšķina – tolaik tā pat kā šodien: vecā tvaika mašīna Martinikas salā, kur katra no septiņām vēl atktīvajām ruma destilētavām joprojām paļaujas uz tamlīdzīgu nezvēru un ar to darbina smalcinātājus un dzirnavas, kuri sīkstās cukurniedres saplucina un sasmalcina. Parasti stublājus saberž trīs cits aiz cita virknē uzstādīti veltņi. Vienlaikus tiek pievadīts avota ūdens, lai uzlabotu cukura ekstrakciju. Ši sula, ko sauc par vesou, tiek filtrēta, sapildīta vaļējos rezervuāros un sajaukta ar raugu. Tā rūgst 24-72h un pārvēršas par vin de canne, cukurniedru vīnu, kas pēc tam jādestilē. Ar izspiestajām cukurniedru šķiedrām, bagasse, tiek pildīta krāsns, kas ne tikai nodrošina ar enerģiju tvaika mašīnu, bet arī uzkarsē destilācija kolonas un darbina turbīnu elektriskās enerģijas iegūšanai. Un ja bagasse paliek pāri, to izbaro mājlopiem vai pārstrādā papīrā vai kartonā.
Franču salās Martinikā, Gvadelupā un Marigalantā dsetilācijas katlus bieži vien nomainīja ar destilatoriem, kas sastāvēja nevis no divām kolonām kā Eineja Kofija patentētais destilators, bet tikai no vienas, tomēr tie deva iespēju veikt nepārtraukto destilāciju un līdz ar to bija ekonomiskāki gan laika, gan izmaksu ziņā.
Kad rhumiers, ruma darītāji kādām izklāsta sava kolonveida destilātoru priekšrocības, viņi neizbēgami sāk jūsmot. Vispirms tiek uzsvērts, ka katra kolona – tāpat kā katrs destilācijas katls – ir unikāls roku darbs. Tāpēc katra no tām ražo atšķirīga, īpaša rakstura rumu, kā arī lielā mērā nosaka tā kvalitāti. Vietās, kur šobrīd vērojama tieksme sākotnēji neatkarīgas destilētavas izmaksu dēļ apvienot lielākās grupās, tradicionālo ruma marku individuālais raksturs tiek pasargāts, pārņemot un turpinot vecās destilācijas iekārtas.
Antīļu salām tipisks, no vara darinātas kolonveida iekārtas sastāv no vienas vai varākus metrus augstas kolonas, kas sadalīta 15-20 līmeņos, t.s. seperatoros. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1328392
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация