Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:890666
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 19 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    6
1.  Produktu pamatojums    7
2.  Tehnoloģija    13
2.1.  Izejvielu raksturojums    13
2.2.  Tehnoloģiskie procesa parametri    15
2.3.  Galveno tehnoloģisko operāciju pamatojums    18
3.  Produktu aprēķins    21
4.  Ražošanas tehnoķīmiskā un mikrobioloģiskā kontrole    26
5.  Palīgmateriālu aprēķins    30
6.  Kvalitātes vadības sistēma (HACCP)    32
7.  Tehnoloģisko iekārtu izvēle    39
8.  Tvaika, ūdens un elektroenērģijas patēriņš    65
9.  Piena produktu iepakošana    70
9.1.  Iepakojuma noformējums    73
9.2.  Transportiepakojums    78
10.  Mārketinga plāns    81
10.1.  Prece    81
10.2.  Tirgus    82
10.3.  Konkurence    82
10.4.  Stratēģija    83
10.5.  Cena    84
10.6.  Pārdošana    84
10.7.  Stimuli un reklāma    84
11.  Ražošanas programma    86
12.  Ieņēmumi un izmaksas    89
13.  Peļņas un zaudējumu aprēķins    94
14.  Kapitāls un tā finansēšana    95
15.  Rentabilitātes rādītāji    99
16.  Kopsavilkums un novērtējums    100
  Kopsavilkums    103
  Izmantotā literatūra    104
Фрагмент работы

Diplomprojektā paredzēts projektēt jaunu piena pārstrādes uzņēmumu, kas ražos augstas kvalitātes piena produktus. Sortimentā būs acidofīlā pasta, acidofīlās paniņas un šokolādes sviests ar tauku saturu 62%.
Produktu sortiments izvēlēts izanalizējot tirgus piedāvājums. Pašlaik Latvijas tirgū vietējo ražotāju šokolādes sviesta sortiments nav plašs. Tieši tāpēc uzņēmumā plānots ražot šo produktu. Sviesta tauku saturs būs zemāks nekā klasiskajam saldkrējuma sviestam un tā saturā būs tikai piena tauki.
Sviesta ražošanas procesā kā blakusprodukts tiek iegūtas paniņas, ko izmantos acidofīlo paniņu ražošanai. Pēc savam īpašībam šis produkts atšķīrsies no piedāvātājiem raudzētajiem paniņu dzērieniem. Tas būs jauns produkts Latvijas tirgū.
Acidofīlā pasta no analogiem produktiem atšķīrsies ar ražošanas tehnoloģiju un sastāvu, tas ietekmēs arī produkta garšu un kvalitāti. Mūsdienās cilvēki vēlas lietot uzturā diētiskos produktus un acidofīlai pastai piemīt visas šīs īpašības.
Augstāk minēto produktu ražošana ļaus konkurēt ar līdzīgiem konkurētspējīgiem uzņēmumiem valstī, piedāvāt patērētājiem augstas kvalitātes, nekaitīgus, drošus ar uzturvielām bagātus produktus un uzņēmumam gūt labus ekonomiskos rezultātus un paplašināt realizācijas iespējas Baltijas un Eiropas Savienības valstu tirgū.
Darbā paredzēts ražot piena produktus – acidofīlo pastu, šokolādes sviestu ar tauku saturu 62% un acidofīlās paniņas.
Produkcijas ražošanas izvēli noteica:
● mūsdienas cilvēki aizvien vairāk vēlas lietot uzturā piena produktus ar pazeminātu tauku saturu un veselīgus un drošus uzturproduktus;
● biežāk pircēji produktus izvēlas pēc tajos esošām sastavdaļam un vēlas lietot uzturā tikai kvalitatīvus produktus.
Šokolādes sviests ir pārtikas produkts, kas satur taukos šķīstošos A un E vitamīnus un ūdenī šķīstošos B1, B2 un C vitamīnus, kuri ir nepieciešami cilvēka organismam, it īpaši augošam bērnam. Kakao, ko satur šokolades sviests, ir vērtīgs produkts. Šokolādes sviestu var izmantot ne tikai sviestmaižu pagatavošanai, bet arī kulinārijā. [http://molprodmurmansk.ru/lot2000]
Acidofīlā pasta ir vērtīgs produkts, kura sastāvā ir acidofīlās nūjiņas. Šis produkts satur Lactobacillus acidophilus producētos savienojumus, tādā veidā šo produktu var nosaukt par antibiotiku koncentrātu. Tas ir profilaktisks līdzeklis, kas paaugstina organisma rezistenci pret infekcijas slimībam. Acodofīlās pastas sastavā ir B1, B2, PP, C vitamīni, kā arī minerālvielas Ca, K, Na, Mg, Fe. [http://www.nmedik.ru/sredstva/moloko/atsidofilnye-produkty.html]
Acidofīlām paniņām piemīt izteiktas diētiskas un profilaktiskas īpašības. Pienskābā rūgšanas rezultātā rodas pienskābe, kas labvēlīgi ietekmē gremošanas un elpošanas organus un centrālās nervu sistēmas darbību, rosina apetīti. Pienskābe novērš gremošanas organos pūšanas baktēriju attīstību. Skābpiena dzērieni nodrošina lielāko daļu cilvēkam nepieciešamā kalcija uzņemšanu.[L.Ozola, I.Ciproviča “Piena pārstrādes tehnoloģija” Jelgava, 2002-248 lpp.]…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация