Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:903333
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.11.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Itāļu saldie ēdieni un kafija
Itāļi paši ļoti lepojas ar saviem izsmalcinātajiem saldajiem ēdieniem un kafijas dzeršanas tradīciju.
Tiramisu var dēvēt par populārāko un atpazīstamāko itāļu saldo ēdienu, kas nosaukts kā „eņģeļu un kurtizāņu ēdiens”. Iespējams, šis ir saldais ēdiens ar visvairāk pieejamajām receptes variācijām, jo nav tādas „īstās” tiramisu receptes. Pats vārds tiramisu no itāļu valodas nozīmē „ņem mani” vai „noplūc mani”. Leģenda vēsta, ka tiramisu bijusi 19.gadsimta Venēcijas kurtizāņu mīļākais saldais ēdiens. Pagatavošana ir samērā laikietilpīga, bet galarezultātā – garšas buķete ir neaizmirstama. Viena no galvenajām sastāvdaļām – Mascerpone siers, kas taisīts no „laimīgu” govju siera.
Itāļu saldējums tiek uzskatīts par vienu no gardākajiem saldējumiem pasaulē. Sicīlijā tradicionāls ir saldējums cassata, kas ir saldējums ar biskvītkūku, kas pagatavota no riccota siera, sukādēm, pistācijām, cukura un šokolādes.
Miltu izstrādājumus, tādus kā biskvītus un kūkas (piemēram, cannoli un sicīliešu mandeļkūkas) cep, lai atzīmētu kādus reliģiskus svētkus un svēto piemiņas dienas. Tie var būt cepti eļļā, piesūcināti ar medu, rotāti ar mandelēm vai pildīti ar ricotta kā cauruļveida cannoli biskvīti.
Zabaglione – putojošs olu, cukura un Marsala vīna maisījums, kas tiek servēts gan karsts, gan auksts kopā ar trausliem cepumiem, Torda di Limone – centrālā reģiona gardums, ko gatavo no citroniem un svaiga krējuma, Torda di Riso – Toskānas deserts, rīsu kūka, kuru servē ar augļu mērci un sezonas augļiem, Panforte – blīva, tumša kūka, kurai pievienots kanēlis un krustnagliņas, Ricciarelli – ovālas formas kūka, kuras pagatavošanai izmanto samaltas mandeles, apelsīna miziņu un medu.
Itāļu dzīvē kafija un kafijas dzeršanas rituāls ieņem ļoti svarīgu lomu ikdienas dzīvē. Stiprā un melnā espresso kafija var tikt baudīta jebkurā dienas laikā, īpaši pēc ēdienreizēm. Brokastīs vai pusdienu laikā tiek baudīts ar pienu atšķaidīts cappuccino, bet baltās kafijas cienītāji var izvēlēties caffelatte.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация