Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:938615
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.02.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  ANOTĀCIJA    4
  SUMMARY    5
  IEVADS    6
1.  SORTIMENTA IZVĒLE UN RAKSTUROJMS    7
1.1.  Maizes produkta izejvielu raksturojums    7
2.  TEHNOLOĢISKĀ DAĻA    12
2.1.  Tehnoloģiskā procesa shēma un apraksts “Marcipāna, mandeļu cepumiem”    12
2.2.  Receptūra “Marcipāna, mandeļu cepumiem”    12
2.2.1.  Receptūra uz 100 kg mīklas    14
2.2.2.  Cepumu mīklas iznākums gabalos    16
2.2.3.  Cepumu pilnīga receptūra    16
2.2.4.  Ražošanas receptūras aprēķins    17
2.3.  Tehnologiskā shēma un aprēķini “Sviesta baltmaizei”    20
2.3.1.  Tehnoloģiskā karte    20
2.3.2.  “Sviesta baltmaizes” receptūra    21
2.3.3.  Uzņēmuma ražības aprēķins    23
2.3.4.  “Sviesta baltmaizes” iznākuma aprēķins    23
2.3.5.  Izejvielu rezervju un telpu aprēķins    24
3.  TEHNOLOĢISKO IEKĀRTU IZVĒLE    26
3.1.  Miltu sijātājs    26
3.2.  Mīklas mīcītājs    27
3.3.  Raudzēšanas kamera    27
3.4.  Plauktu tipa krāsns    28
4.  KVALITĀTES KONTROLE    29
4.1.  Kvalitātes un HACCP vadības sistēma    29
4.2.  Kvalitātes un HACCP vadības sistēma    29
4.2.1.  Visaptveroši pārtikas nekaitīguma un kvalitātes nodrošināšanas pasākumi    29
4.2.2.  Uzņēmumam saistošie normatīvie dokumenti    30
4.2.3.  Vadības saistību apliecinājums    30
4.3.  Gatavo izstrādājumu tehnoķīmiskā kontrole    31
4.3.1.  Organoleptiskie rādītāji izstrādājumiem    31
4.4.  Apkārtējās vides higiēnas prasības    35
4.5.  Pārtikas produktu uzglabāšanas un realizācijas noteikumi    37
5.  Ekonomiskie aprēķini    38
5.1.  Darbaspēka izvēle    38
5.2.  Ražošanas plānošanas mērķis    40
5.3.  Ražošanas jauda    40
5.4.  Ražošanas darba grafiks    41
5.5.  Produkcijas izlaide    41
5.6.  Materiāli tehniskā sagāde    42
5.7.  Ceha izdevumu aprēķins    43
5.8.  Rentabilitāte    43
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    46
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    47
Фрагмент работы

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI
Lai uzņēmums veiksmīgi varētu dzīvot tirgus apritē un būt spējīgs sacensties ar konkurentiem, tam ir nepieciešamas labas ekonomiskās zināšanas. Mūsdienu tirgus apstākļos izdzīvos tikai tas, kurš pareizi un kompetenti noteiks tirgus prasības, izveidos un organizēs tādu produkcijas ražošanu, kura būs pieprasīta un nodrošinās uzņēmumām ienesīgumu. Lai varētu visas šīs darbības veiksmīgi veikt, jāmāk pareizi plānot un sastādīt sava uzņēmuma ražošanas programmu un censties meklēt iespējas savas produkcijas pašizmaksas pazemināšanas iespējas.
Lai nodrošinātu ražošanas uzņēmuma produkcijas galveno funkciju kvalitāti, uzņēmumā ir daudz un dažādu pieeju, bet populārākā un visplašāk pielietotā ir standarta prasībām atbilstoša pieeja. Lai efektīvi darbotos ražošanas uzņēmums, tam jānosaka mērķi visos līmeņos un funkcijās.Latvijā kopumā ir augstas kvalitātes produkti, salīdzinot ar citam valstīm.
Mūsdienās arvien vairāk ir pieprasīti ekoloģiski tīri produkti, darba autores dotajam ražošanas uzņēmumam būtu jāņem tas vērā.
Uzņēmumu produkciju galveno raksturojumu un funkcijas nosaka Eiropas Savienības prasības, kurās sīki aprakstīts, kas ir atļauts produktu ražošanā un kas ir aizliegts.
Ražošanas uzņemumā pastāv kvalitātes kontroles nodaļa, kas veic izejvielu, kā arī gatavās produkcijas kontroli.
Uzņēmumam ir jāseko līdzi pasaules tendencēm, jauniem standartiem, lai pilnveidotos salīdzinājumā ar ārzemju ražošanas uzņēmumiem. Tas ir ļoti svarīgi tādam uzņēmumam kā šis, jo piedāvā savu produkciju visas Latvijas patērētājiem.
Mūsdienās, cilvēki cenšas dzīvot pēc iespējas veselīgāk, tāpēc ražošanas procesā uzņēmumam būtu pēc iespējas vairāk jāizmanto bioloģiski tīri produkti salīdzinājumā, kādus ieved no ārzemēm.
Uzņēmumā eksistē administratīvā sistēma un pilnveidošanas sistēma. Lai nodrošinātu nevainojamu produkciju, ir jāapmāca darbinieki, regulāri jāsūta uz semināriem vai vienkārši jāveic izglītojošu apmācību.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация