Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:970608
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.10.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Itālija – valsts raksturojums    4
2.  Uztura tradīcijas    6
3.  Itāļu tautai raksturīgākie ēdieni un dzērieni    13
  Kopsavilkums    14
  Izmantotā literatūra    15
Фрагмент работы

Svētā Biagio diena, 3.februārī visā Itālijā tiek atzīmēti minora svētki. Svētais Biagio ir rīkles aizgādnis. Šai dienā tradicionāli tiek ēsta Panettone (tradicionāla Itāliešu maize) uzdzerot glāzi vīna, tādā veidā vētot savu rīkli (balsi). Dažās Itālijas vietās šī diena tiek svinēta ar ielu parādēm, mūziku, speciāli veltītām misēm un ugunskuriem.
Mandeļkoka ziedēšanas gadatirgus Agrigento pilsētā, Sicīlijā ir nedēļu ilgs festivāls, kurš sākas mēneša pirmajā svētdienā un beidzas nākamajā. Gadatirgus tiek apvienots ar Folklora festivālu – mūziku, dziesmām, parādēm, leļļu izrādēm un brīvdabas performancēm. Tiek pasniegti tradicionālie Sicīliešu saldumi, gatavoti no mandelēm un mandeļu krēma. Balkoni tiek dekorēti ar ziediem un cilvēki pārsvarā velk krāsainas drēbes. Svētkus noslēdz sicīliešu divriču parāde un uguņošana.
Olīvu un Brušeta (Bruschetta – tradicionāls centrālās Itālijas ēdiens: maize ieberzta ar ķiploku un aplieta ar olīveļļu) festivāls. Tiek atzīmēta februāra trešajā svētdienā Umbrias provinces pilsētā Spello. Notiek fermeru parāde uz izdekorētiem traktoriem ar viņu mūziku, dejām un ēdieniem.
Kaimiņtautu ietekme uz itāļu virtuvi –Itālija pasaulei piedāvā ļoti daudzus oriģinālu virtuvju variantus, kas atspoguļo dažādo valsts reģionu vēsturi un tur izplatītos produktus. Paši itāļi nosaukumu „Itāļu virtuve” neuzskata, kā vienotu jēdzienu, jo 1861. g. Itālijā pastāvēja vairākas provinces, katra ar savu valdnieku, armiju, floti, kultūras tradīcijām un savu attieksmi pret ēdieniem. Ēdienu daudzveidība Itālijā radusies dažādu kultūru ietekmē, tādēļ šeit ir gan afrikāņu, gan eiropiešu ēdieni. Grieķi ieviesa vīnogu un olīvu audzēšanu, iemācīja vīna darīšanu, ēdienkartē ienāca pupiņas, no turkiem – zirņi un makaroni, bet no arābiem – mandeles, anīss, aprikozes, apelsīni, spināti, rīsi un garšvielas. Arābu ietekmē itāļi ir iecienījuši saldumus: populārākie no tiem ir saldējums, marcipāns un dažādi cukāti. Franči ir piešķīruši itāļu virtuvei aristokrātiskumu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация