Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:979570
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.01.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
1.  Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums    5
2.  Apmeklētāju skaita aprēķins    7
3.  Sortimenta minimuma sastādīšana    10
4.  Porcijas skaita aprēķins    12
5.  Ēdienkartes sastādīšana    14
6.  Ēdienu tehnoloģisko karšu izstrāde    17
7.  Kalkulācijas aprēķins    35
8.  Ēdienu kvalitātes izvērtējums    37
9.  Dienā nepieciešamo izejvielu daudzuma aprēķins    40
10.  Izejvielu prečziniskais raksturojums    43
11.  Terminu skaidrojums    47
12.  Kopsavilkums    48
13.  Izmantotā literatūra    49
Фрагмент работы

Katru gadu arvien straujāk attīstās tūrisma industrija. Latvijā ieceļo vairāk tūristu, tāpēc arī ēdināšanas uzņēmumiem un naktsmītnēm paveras attīstības iespējas. Uzņēmumiem jādomā kā piesaistīt vairāk klientu (t.sk. arī tūristus), lai tie iegūtu lielāku peļņu. Apskates objekti, t.i. kultūrvēsturiski pieminekļi un dabas objekti, piesaista tūristus, tāpēc tie iespaido ēdināšanas uzņēmumus, jo tūrists pēc ievērojamo objektu apskates, vēlas ieturēt maltīti. Bieži tūristi dodas vairāku dienu ceļojumos, tāpēc tiem nepieciešama arī naktsmītne.
Protams, ēdināšanas uzņēmumu mērķauditorija nav tikai tūristi, bet arī parastie iedzīvotāji, kuri dzīvo tuvējā apkaimē, vienkārši autobraucēji, kuri pa ceļam vēlas ieturēt maltīti, saviesīgu pasākumu (kāzas, prezentācija u.c.) organizētāji, kuri meklē vietu, kas nodrošinās ēdināšanu un apkalpošanu, kur organizēt pasākumu.
Svarīgi ir ēdināšanas uzņēmumos precīzi izstrādāt tehnoloģisko dokumentāciju, jo katru ēdienu ir iespējams sagatavot daudz un dažādos veidos. Precizitāte nepieciešma, lai saglabātu nemainīgu ēdienu kvalitāti un klienti būtu apmierināti.
Darba mērķis: iegūt praktiskās iemaņas tehnoloģiskās dokomentācijas izstrādē.
Darba uzdevumi:
Izveidot ēdināšanas uzņēmuma raksturojumu;
Izveidot apmeklētāju skaita aprēķinu;
Sastādīt sortimenta minimumu;
Aprēķināt porciju skaitu;
Sastādīt ēdienkarti;
Izstrādāt ēdienu tehnoloģiskās kartes;
Veikt kalkulācijas aprēķinus;
Izvērtēt ēdienu sortimentu;
Aprēķināt dienā nepieciešamo izejvielu daudzumu;
Izveidot izejvielu prečzinisko raksturojumu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация