Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:612922
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.10.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 15 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    4
1.  Literatūras apskats    5
1.1.  Vasaras kvieši    5
2.  Vasaras kviešu agrotehnika    6
2.1.  Priekšaugi    6
2.2.  Augsnes apstrāde    7
2.3.  Mēslošana    8
2.4.  Sēja    8
2.5.  Sējumu kopšana    8
2.6.  Labību novākšana    10
3.  Saimniecības raksturojums    11
3.1.  Saimniecības vispārējs raksturojums    11
3.2.  Saimniecības augšņu raksturojums    11
3.3.  Augkopības nozares raksturojums saimniecībā    12
3.4.  Saimniecības tehnikas raksturojums    13
3.5.  Nepieciešamais minerālmēslu daudzums vasaras kviešiem    13
4.  Vasaras kviešu audzēšanas kalendārais plāns    15
5.  Vasaras kviešu audzēšanas izmaksas un ienākumi    16
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra    18
Фрагмент работы

Ievads
Kursa projektā ir aprakstīta vasaras kviešu audzēšanas agrotehniskie principi.
Vasaras kviešu audzēšana Latvijā. Augsnes apstrāde, mēslošana, piemērotākie priekšaugi un sējumu kopšana.
Darba trešajā daļā aprakstīts saimniecības raksturojums – par audzējamajiem kultūraugiem, to aizņemtajām platībām un ražām.
Darba beigu daļā tika izstrādāts vasaras kviešu audzēšanas plāns.
Darba mērķis izprojektēt vasaras kviešu audzēšanas tehnoloģisko plānu liekot lietā savas zināšanas no augkopības kursa un citiem ar to saistītiem mācību priekšmetiem.

1. Literatūras apskats
1.1. Vasaras kvieši
Vasaras kvieši pieder (Triticum L.) ģintij. Izšķir cietos kviešus (Triticum durum) un mīkstos kviešus (Triticum aestivum L.). Mīkstos kviešus pasaulē audzē ļoti plaši, ap 90% no kopējās kviešu sējplatības, it īpaši zonās ar kontinentālāku klimatu, kur ziemas kviešu pārziemošanai ir augstāka riska pakāpe un vasaras periodā ir lielāka efektīvo temperatūru summa un vairāk saules radiācijas. Mīkstajiem kviešiem ir ziemāju un vasarāju formas. Latvijas teritorijā tiek audzēti tikai mīkstie kvieši. No cietajiem kviešiem iegūst augstas kvalitātes mannu un makaronus. Tie ir ļoti stiklaini un noder kā mīksto kviešu kvalitatīvo īpašību uzlabotāji. Cietajiem kviešiem ir tikai vasarāju formas, tāpēc tos pārsvarā audzē tikai dienvidu valstīs.
Kvieši mūsdienās ir viens no galvenajiem pārtikas kultūraugiem, bet ir arī sastopamas kviešu sugas, kas ir sastopamas arī savvaļā.
Kviešu graudu izmantošanas iespējas var būt ļoti daudzpusīgas – lielākā pasaules iedzīvotāju daļa pārtikā patērē maizi. No miltiem gatavo makaronus un konditorejas izstrādājumus. No graudiem iegūst mannu, putraimus, cieti un citus produktus. Malšanas blakusprodukti, it īpaši klijas, kā arī sīkie graudi ir ļoti vērtīga, olbaltumvielām bagāta lopbarība. Salmus var daļēji izēdināt kā lopbarību, izmantot pakaišiem, iestrādāt augsnē kā mēslojumu vai arī izlietot rūpnieciskai pārstrādei.
No visām vasarāju labībām vasaras kvieši ir visprasīgākie augsnes un barības elementu nodrošinājuma ziņā. Tie stipri reaģē uz nepietiekamu mitruma daudzumu

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация