Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:333722
 
Оценка:
Опубликованно: 23.05.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mākslīgo aukstumu lieto daudzās tautas saimniecības nozares. Aukstums ir ļoti labs konservēšanas līdzeklis, kas kavē sīkbūtņu at­tīstību, vienlaikus saglabājot pārtikas produktu sākotnējās īpašības, tāpēc to plaši izmanto visās pārtikas rūpniecības nozarēs. Gaļas, zivju, augļu un dārzeņu pārstrādāšanas rūpniecībā produktus at­dzesē, sasaldē un uzglabā zemās temperatūrās piena rūpniecībā aukstumu lieto piena, sviesta un piena produktu atdzesēšanai, uz­glabāšanai, kā arī siera nogatavināšanai. Konditorejas izstrādā­jumu rūpniecībā nepieciešams atdzesēt izejvielas, pastu un gatavo produkciju. Aukstumu lieto arī alus un vīna ražošanas tehnoloģijā.
Bez tam mākslīgo aukstumu izmanto ķīmiskajā rūpniecībā, celt­niecībā, metālapstrādē, metalurģijā, farmaceitiskajā rūpniecībā, naf­tas pārstrādē, gaisa kondicionēšanai ražošanas telpās un sabiedris­kajās elpās, kā arī transporta līdzekļos, medicīnā, lauksaimnie­cībā, tirdzniecībā, sabiedriskajā ēdināšanā, mājsaimniecībā un zi­nātniskās pētniecības darbā.
Pēckara periodā Padomju Savienībā rekonstruētas vecās un uz­celtas daudzas jaunas saldētavas. Pēc saldētavu ietilpības mūsu valsis ieņem otro vietu pasaulē. Uzlaboti produktu termiskās ap­strādes un uzglabāšanas režīmi, lietojot pazeminātas temperatūras. Mūsu mašīnbūves rūpniecība pašreiz ražo kompaktus ātrgaitas kompresorus., kas nodrošina visu rūpniecības nozaru prasības jeb­kurā aukstuma mašīnu ražīguma un temperatūru diapazonā.
Aukstuma mašīnu teorijas attīstību un mākslīgā aukstuma ievie­šanu tautas saimniecībā sekmēja padomju autoru V. Cidzika, N. Коmarova, F. Kasatkina, I. Levina, V. Glagoļjeva, C. Gerša, I. Badiļkesa un citu darbi.
Partija un valdība velta lielu uzmanību lauksaimniecības pro­duktu ražošanas apjoma palielināšanai, lai pilnībā apmierinātu darbaļaužu augošo pieprasījumu pēc gaļas, piena produktiem, aug­ļiem un dārzeņiem. Pārtikas rūpniecībai jānodrošina plaša sorti­menta augstvērtīgu produktu izlaide. Lai uzglabātu arvien pieau­gošo produktu daudzumu, saldētavu ietilpība jāpalielina vairākas reizes. Kolhozos un padomju saimniecībās jāuzceļ atdzesējamas noliktavas svaigu ābolu uzglabāšanai. Jāpalielina saldējuma, sasal­dētu augļu un ogu izlaide, jāizveido cehi, kuros ražotu gaļas pro­duktus, sviestu un kulinārijas izstrādājumus nelielā iesaiņojumā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация