Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:815126
 
Оценка:
Опубликованно: 10.02.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 23 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    2
  Annotation    3
  Satura rādītājs    4
  Ievads    6
  Darba uzdevumi    7
1.  Teorētiskā daļa    9
2.  Analītiskā daļa    34
2.1.  Statistika par avārijām    34
2.1.1.  Aviokatastrofas:    34
2.1.2.  Ceļu satiksmes negadījumi    34
2.1.3.  Kuģu transporta avārijas    35
2.1.4.  Dzelzceļa transporta avārijas    35
2.2.  Radioaktīvo vielu veidi    36
2.3.  Radiācijas starojuma mērvienības    40
2.4.  Gatavība radioaktīvai noplūdei    42
3.  Praktiskā daļa    45
3.2.  Vispārīgie jautājumi    46
3.5.  Algoritma saturs    51
  Secinājumi    61
  Priekšlikumi    63
  Izmantotā literatūra un avoti    64
  Pielikumi    67
  Darba izpildes un novērtēšanas lapa    79
Фрагмент работы

Secinājumi
1. Darba ietvaros tika izpētīti četri radioaktīvo vielu transportēšanas veidi – radioaktīvās vielas transportēšana ar auto pa koplietošanas ceļiem; radioaktīvās vielas transportēšana ar kuģi pa ūdenstilpni; radioaktīvās vielas transportēšana ar lidmašīnu pa gaisa telpu; radioaktīvās vielas transportēšana vilcienu pa dzelzceļu. Pēc statistikas datiem visbīstamākais transportēšanas veids ir ar auto pa koplietošanas ceļiem, jo pa koplietošanas ceļiem pārvietojās visvairāk transportlīdzekļi, līdz ar to ir lielāka iespēja iekļūt ceļu satiksmes negadījumos. Visdrošākais radioaktīvo vielu transportēšanas veids pēc darba autora pētītiem statistikas datiem ir ar vilcienu pa dzelzceļu, jo ir niecīga saskarsme ar citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.
2. Latvijā pārvadā dažāda veida radioaktīvās vielas. Ar radioaktīvo vielu pārvadājumiem Latvijā nodarbojās Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. LVĢMC sagatavo dokumentus radioaktīvo kravu transportēšanai ar autotransportu, veic radioaktīvo vielu, radioaktīvo atkritumu, slēgto jonizējošā starojuma avotu drošu transportēšanu ar autotransportu. Tiek savākti dažāda veida radioaktīvie atkritumi un LVĢMC pieņem radioaktīvos atkritumus apglabāšanai vai uzglabāšanai. LVĢMC veic radioaktīvi piesārņotas teritoriju, objektu, speciālo tērpu un transportlīdzekļu deaktivāciju. LVĢMC piedāvā pakalpojumu pārvadāt gamma un beta starojuma produktus . Radioaktīvo vielu pārvadāšanas cena ir atkarīga no apjoma. Jo lielāks apjoms, jo lielāka ir cena par pārvadājumu. Prasības, kas ir izvirzītas pārvadātājiem ir sekojošas: cieši noslēgts iepakojums, kur pārvadā radioaktīvo vielu; iepakojums, kas satur radioaktīvo vielu, lai tā nenoplūst transportēšanas laikā; transportēšanas laikā kontrolē dozas jaudu vielai, lai nepārsniedz maksimālo dozu; nodrošina, lai ķīmiskais sastāvs neradītu labvēlīgus apstākļus noplūdei; nepieļauj iepakojuma bojājumus;
Nodrošina, lai spiediens nepārsniedz noteiktās normas. Prasības pārvadātājiem ir stingras un korektas attiecībā uz radioaktīvo vielu, kas tiek pārvadāta.
3. Pētot interneta resursus, darba autors atrada vairākus avotus, kur ir aprakstīts par rekomendējošiem reaģēšanas pasākumiem, notiekot incidentam ar radioaktīvajām vielām. VUGD ir izdevis rekomendējošos pasākumus kā rīkoties civilajiem iedzīvotājiem, ja ir informācija par radioaktīvo noplūdi. Reaģēšanas pasākumu algoritmi ir vairākās sadaļās: Ja cilvēks atrodās ēkā; ja cilvēks atrodās ārpus telpām. ja cilvēks atrodas lauku apvidū un rūpējās par mājlopiem; ja cilvēks pārvietojās ar transportlīdzekli. …

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация