Дипломная
Предпринимательство и право
Экономика
Inventarizācijas process ēdināšanas nozares uzņēmumā-
Inventarizācijas process ēdināšanas nozares uzņēmumā
Nr. | Название главы | Стр. |
Ievads | 5 | |
1. | Krājumu inventarizācijas uzskaites būtība un teorētiskie aspekti | 7 |
1.1. | Inventarizācijas process | 7 |
1.2. | Krājumi, to uzskaite un ietekme uz uzņēmuma saimnieciskās darbības rezultātiem | 9 |
1.3. | Krājumu kontrole un uzskaites riski | 18 |
2. | Krājumu uzskaite un inventarizācija ēdināšanas nozares uzņēmuma bāros | 21 |
2.1. | Krājumu inventarizācijas process | 21 |
2.2. | Krājumu uzskaite ēdināšanas nozares uzņēmuma grāmatvedībā | 23 |
2.3. | Inventarizācijas procesa un krājumu uzskaites riski | 28 |
3. | Krājumu uzskaites procesa ieviešana uzņēmuma bāros | 34 |
3.1. | Krājumu uzskaites procesa efektivitātes analīze | 37 |
3.2. | Krājumu un to uzskaites ietekme uz uzņēmuma saimnieciskās darbības rezultātiem | 40 |
Secinājumi un priekšlikumi | 46 | |
Bibliogrāfisko norāžu saraksts | 49 | |
Pielikumi | 51 |
Secinājumi un priekšlikumi
Kvalifikācijas darba par inventarizācijas procesu ēdināšanas nozares pakalpojumu uz-ņēmumā ietvaros radušies sekojoši secinājumi:
1. Inventarizācijas process ir grāmatvedības uzskaites metodes un uzņēmuma iekšējās kontroles sastāvdaļa, kas sniedz iespēju noteikt uzņēmumā esošo krājumu atliku-mus, to stāvokli un svārstības pa periodiem.
2. Aptuveni 80% no uzņēmuma struktūrvienībās esošajiem krājumiem nav iespējams iegādāties veicot apmaksu skaidrā naudā, kas liecina par nepieciešamību analizēt un plānot krājumu apriti, veicot ikmēneša krājumu atlikumu kontroli.
3. Gadījumos, ja rodas krājumu zudumi, kas pārsniedz krājumu zudumu normatīvus, uzņēmumam jārēķinās ar papildus izdevumiem 20% apmērā Uzņēmuma Ienākuma nodokļa apmaksai par pārsniegto krājumu zuduma summu skaitot no konkrētā pār-skata gada sākuma.
4. Krājumu uzskaite periodā no 2019. gada janvāra līdz 2019. gada martam, tiek veik-ta haotiski, nereti uzskaitot tikai tās pozīcijas, kas norādītas krājumu pozīciju uz-skaites sarakstos.
5. Krājumu pašizmaksas pieaugums ir atkarīgs no akcīzes nodokļa likmes izmaiņām – pieaugot nodokļa likmei, pieaug arī izdevumi krājumu iegādei, ko visa pētījuma pe-rioda laikā no 2017. gada līdz 2019. gadam nav iespējams analizēt noliktavas uz-skaites sistēmā, lai prognozētu iespējamās izmaksas krājumu iegādei nākotnē.
6. Īpaši svarīgi ir noteikt alkoholisko izlejamo dzērienu precīzus atlikumus, jo to pašizmaksa ir vismaz 10 reizes augstāka par bezalkoholisko dzērienu pašizmaksu, kas rada lielākas summāras svārstības inventarizāciju rezultātos.
…
Darbs ļoti veiksmīgi aizstāvēts valsts komisijas priekšā. Darba ietvaros izstrādāta metode atvērtās taras krājumu uzskaitei, pievienoti paraugi un apraksts par tās praktisko ieviešanu. Darbs būs noderīgs gan studentiem - kā paraugs, gan uzņēmējiem - kā instrukcija krājumu uzskaites procesa optimizācijai.
- Ēdināšanas uzņēmējdarbības ilgtspējīgas attīstības kritēriji Latvijā
- Inventarizācijas
- Inventarizācijas process ēdināšanas nozares uzņēmumā
-
Ты можешь добавить любую работу в список пожеланий. Круто!Saplūšanas un pārņemšanas process kā kompāniju stratēģiskās attīstības variants un tā efektivitātes novērtēšana
Дипломная для университета89
-
Klientu apmierinātība ar sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu piedāvājumu Ventspils pilsētā
Дипломная для университета47
Оцененный! -
Konkurētspējas paaugstināšanas iespējas mašīnbūves un metālapstrādes nozares uzņēmumā ES ietvaros
Дипломная для университета77
-
Latvijas biškopības nozares konkurētspējas un attīstības iespēju analīze Eiropas Savienības tirgus ietvaros
Дипломная для университета62
Оцененный! -
Autoceļu būves nozares attīstība Latvijā
Дипломная для университета77
Оцененный!