Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Policiklisko aromātisko ogļūdeņražu noteikšana pārtikas eļļās ar gāzu hromatogrāfiju - augstas izšķirtspējas masspektrometriju

     

    Дипломная58 Химия

21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:856688
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.06.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 75 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  APZĪMĒJUMU SARAKSTS    6
  IEVADS    8
1.  LITERATŪRAS APSKATS    9
1.1.  Policiklisko aromātisko ogļūdeņražu raksturojums    9
1.2.  Policiklisko aromātisko ogļūdeņražu piesārņojuma avoti apkārtējā vidē    14
1.3.  Policiklisko aromātisko ogļūdeņražu saturs un izcelsme pārtikas produktos    16
1.3.1.  Kūpināšana    20
1.3.2.  Grilēšana    22
1.3.3.  Cepšana    23
1.3.4.  Žāvēšana    24
1.4.  PAO saturs eļļā    24
1.5.  PAO toksiskās īpašības    25
1.6.  Paraugu sagatavošanas un noteikšanas metodes    29
1.6.1.  Ekstrakcija un attīrīšana    30
1.6.2.  Hromatogrāfija    31
1.6.2.1.  Policiklisko aromātisko ogļūdeņražu noteikšanas metodes ar GH un GH -MS    32
1.6.3.  Masspektrometrija    34
1.6.3.1.  Gāzu hromatogrāfs – augstas izšķirtspējas masspektrometrs    35
2.  EKSPERIMENTĀLĀ DAĻA    43
2.1.  Metodes darbības princips    43
2.2.  Izmantotie reaģenti, aparatūra un trauki    43
2.3.  Parauga sagatavošana analīzei    45
2.4.  GH – AIMS analīzes apstākļi    45
2.5.  GH – MS analīzes apstākļi    47
2.6.  Validācijas parametri policiklisko aromātisko ogļūdeņražu noteikšanai ar GH – AIMS    48
3.  REZULTĀTI UN TO IZVĒRTĒJUMS    51
3.1.  Policiklisko aromātisko ogļūdeņražu saturs olīveļļā    51
3.2.  Metodes validācija policiklisko aromātisko ogļūdeņražu savienojumu noteikšanai    52
3.2.1.  Selektivitāte    52
3.2.2.  Linearitāte    53
3.2.3.  Kvantitatīvās un kvalitatīvās noteikšanas robeža    54
3.2.4.  Metodes un iekārtas precizitāte    56
3.2.5.  Atgūstamība    60
  SECINĀJUMI    62
  PIELIKUMI    69
Фрагмент работы

Policikliskie aromātiskie ogļūdeņraži (PAO) ar kondensātu vai izolētiem cikliem ir viena no lielākajām organisko savienojumu klasēm, kam piemīt kancerogēna aktivitāte. Tie ir ūdenī nešķīstoši, nepolāri, tomēr tos atrod ūdenī, ko var izskaidrot ar micellu veidošanos ar virsmas aktīvajām vielām. Šie savienojumi sastopami apkārtējā vidē un veidojas, sadegot oglekli saturošiem savienojumiem pēc radikāļu mehānisma [1].
Dabā ir atrodami vairāk kā 600 PAO un to atvasinājumi, to skaits palielinās uzlabojot noteikšanas metodes. Atvasinājumi var veidoties ar alkil-, hidroksi -, amino-, nitro- grupām, veidojot papildus jaunus PAO savienojumus. Kūpinātas zivīs noteikti ap 100 dažādu PAO, bet tabakas dūmos līdz pat 200 savienojumiem [2, 3].
Balstoties uz PAO kancerogēnajām un mutagēnajām īpašībām jau 80-tajos gados tie tika iekļauti Eiropas Savienības (ES) un Amerikas Vides Aizsardzības Aģentūras (EPA) prioritāro piesārņotāju sarakstā. Saskaņā ar Eiropas Komisijas regulu Nr. 208/2005 īpaša uzmanība tiek pievērsta tādiem PAO kā benz(a)antracēna (BaA), benzo(b)fluorantēna (BbF), benzo(j)fluorantēna (BjF), benzo(k)fluorantēna (BkF), benzo(g,h,i)perilēna (BghiP), krizēna (CHR), ciklopenta(c,d)pirēna (CcdP), dibenzo(a,h)antracēna (DahA), dibenzo(a,e)pirēna (DaeP), dibenzo(a,h)pirēna (DahP), dibenzo(a,i)pirēna (DaiP), dibenzo(a,l)pirēna (DalP), indeno(l,2,3-c,d)pirēna (IcdP) un 5-metilkrizēna (5MC) klātbūtnei pārtikas produktos (skatīt 1.1. tabulu) [4]. PAO ir atrasti ūdenī, gaisā, zivīs un jūras veltēs, kūpināšanas produktos un šķīdumos, kafijā, tējā, alkoholiskajos dzērienos, dārzeņos, graudos un miltu izstrādājumos, šokolādē, piena produktos, pārtikas piedevās u.c. To izcelsmes avoti ir dažādi, piemēram, tabakas dūmi, izplūdes gāzes, naftas produkti, akmeņogles u.c. vielas, kas radušās sadegšanas procesos [5].
Pārtikas piesārņošana ar PAO var notikt uzņemot tos no apkārtējās vides, kā arī apstrādes procesu laikā, piemēram, karsēšana, žāvēšana, grilēšana, kūpināšana, cepšana u.c. [5]. Daudzus PAO izmanto rūpniecībā kā svarīgas izejvielas ārstniecisko vielu, plastmasas, krāsvielu, herbicīdu sintēzei u.c. nozaru ražošanā. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −50,24 €
Комплект работ Nr. 1316070
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация