Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:302492
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.06.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 38 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    7
1.  Literatūras apskats    8
1.1.  Dabīgas izcelsmes antioksidanti    8
1.3.  Dabīgo antioksidantu izdalīšana no dabas produktiem    12
1.4.  Analīzes metodes    12
2.  Eksperimentālā daļa    22
2.1.  Augu materiāla sagatavošana    22
2.2.  Kopējās fenolu savienojumu koncentrācijas noteikšana augos    24
2.3.  Fenolu savienojumu identifikācija ar AEŠH    24
3.  Rezultāti un to izvērtējums    27
3.1.  Kopējās fenolu savienojumu koncentrācijas izvērtējums    27
3.2.  Fenolu savienojumu identificēšana augos ar AEŠH    29
3.3.  Fenolu savienojumu kvantitatīva noteikšana augos ar AEŠH    39
  SECINĀJUMI    44
  LITERATŪRAS SARAKSTS    45
Фрагмент работы

No augiem ekstrahētos polifenolus lieto par dabiskiem antioksidantiem pārtikas
produktiem, kuros ir tauki un eļļas. Fenolu savienojumiem piemīt bioloģiska aktivitāte – tie ir efektīgs pretnovecošanās līdzeklis, jo reducē asinīs esošos taukus un cukurus, ir
antikancerogēni un neizraisa kardiovaskulārās slimības, kā arī saista brīvos radikāļus un
neļauj attīstīties patogēniem organismiem. Savienojumi aizvada smakas, kas radušās
bojāšanās rezultātā [1].
Fenolu savienojumi sastāda 50 – 70% no tējas masas, kas ir galvenais kvalitātes rādītājs
tējām [2].
Darba mērķis bija selektīvi atdalīt augos esošos fenolu savienojumus, noteikt to
identitāti un koncentrāciju.
Darba uzdevums bija izdalīt fenolu savienojumus no zāļu tējām, kā arī no garšaugiem un identificēt tos, izmantojot AEŠH metodi.
Darbā apkopota literatūra par fenolu savienojumu izmantošanu ikdienā, izdalīšanas un noteikšanas metodēm.

LITERATŪRAS APSKATS
1.1. Dabīgas izcelsmes antioksidanti
Tādi antioksidanti, kurus drīkst pievienot atsevišķiem pārtikas produktiem, attiecīgi par
to informējot, ir tokoferoli, gallāti, butilhidroksitoluols (BTH), butilhidroksianisols (BHA) un 6-palmitoil-L-askorubīnskābe. Dabā sastopamie tokoferoli (E vitamīni, kas ir arī
antikancerogēni) ir vispāratļautas piedevas, īpaši daudz to ir eļļās, kuras satur linolskābi,
piem., labības graudu eļļās. Tas attiecas arī uz L-askorbīnskābi un tās sāļiem, kā arī uz taukos
šķīstošo 6-palmitoil-L-askorbīnskābi. Šie savienojumi darbojas sinerģiski un kavē skābekļa darbību. Sinerģiski darbojas arī citronskābe un vīnskābe, jo to kompleksi saista smago metālu jonus. Lai uzlabotu to šķīdību taukos, tās lieto esteru veidā ar tauksskābēm (stearilcitrāts) vai monoglicerīdiem (vīnskābes monoglicerīds).…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация