Neviens vēl droši nezina, kā ģenētiski pārveidota (modificēta)- turpmāk ĢM, pārtika nākotnē ietekmēs cilvēku veselību. Šobrīd gan vairāk vai mazāk viss ir kārtībā, taču ir slimības, kas var parādīties tikai pēc daudziem gadiem vai pat nākamajās paaudzēs. Pat zinātnieki vēl nav vienojušies, vai tas, ka līdz šim traģēdijas nav notikušas, ir pierādījums modificētās pārtikas drošībai vai arī vienkārši veiksme. Jāatzīst, ka pēdējā laikā mūsu veselības stāvoklis arvien vairāk pasliktinās. Un viens no tā iemesliem ir pārtika, kuru lietojam uzturā, jo mums nav precīzas informācijas, kāds ir to produktu sastāvs, kurus pērkam. Piemēram, vai tie nav ģenētiski radīti. Nav vēl dzirdēts, ka Latvijā audzētu ģenētiski modificētus pārtikas produktus, bet, ievesta no ārzemēm, šāda pārtika mūsu veikalu palauktos ir nonākusi. Skaidrs ir tas, ka daļa gēnu, ko lieto gēnu inženierijā, nekad nav bijuši cilvēku uztura sastāvdaļa.…