Līdz ar zinātnes attīstību sabiedrībai nākas pieņemt arvien grūtākus lēmumus – vai mums ir pieņemami zinātnes atklājumu rezultāti un vai mēs viņus patiešām vēlamies redzēt ieviestus dzīvē. Viens no šādiem zinātnes attīstības rezultātiem ir ģenētiski modificēta pārtika. Ģenētiski modificētas pārtikas veidotāji savu produktu slavina, minot, ka ģenētiski modificēta pārtika varētu būt lētāka, spējīgāka pretoties kaitēkļu uzbrukumiem un nelabvēlīgiem vides faktoriem, kā arī veselīgāka, jo tajā var iekļaut cilvēkiem trūkstošo vitamīnu vai kādu citu vielu sintēzi. Tā sniedz daudzsološas iespējas tādu globālu problēmu risinājumā kā bads, nepietiekams nodrošinājums ar noteiktām barības vielām, taču tanī pašā laikā pastāv draudi dabai un cilvēkiem. …