Diezgan strauji mūsu ikdienā ienāk jēdziens „ģenētiski modificēta pārtika”, kas ir ģenētiski modificēti organismi, ko lieto uzturā bez iepriekšējas pārstrādes (piemēram, augļi un dārzeņi), kā arī pārtikas preces, kas pilnīgi vai daļēji ražotas no materiāliem, kas iegūti no ģenētiski modificētiem organismiem. Ir zinātnieki, kas var minēt vairākas argumentu grupas, kāpēc ģenētiski modificētā pārtika varētu būt bīstama. Es minēšu divas, kuras attiecas uz cilvēka veselību, bet pastāv arī gobālais vides faktors. Globālais vides faktors ir ģenētiskais piesārņojums un nekontrolējama gēnu izplatīšanās vidē, bet tas reālos apstākļos nav tik bīstams, cik cilvēka veselību ietekmējošie faktori: lietojot ģenētiski modificētu pārtiku uzturā ir iespējama jaunu alergēnu vai toksisku vielu parādīšanās pārtikā, kā arī iespējama antibiotiku rezistences gēnu izplatīšanās cilvēka mikroflorā.…