Indijas virtuvi mēdz iedalīt ziemeļu un dienvidu virtuvē, ņemot vērā gan klimatiskos, gan ģeogrāfiskos un pat vēsturiskos apstākļus. Piemēram, Indijas dienvidos labprāt izmanto rīsus, tur dominē veģetāra virtuve, savukārt šīs valsts ziemeļos iecienīti ir gaļas ēdieni, kam pievienots karijs. Indiešu virtuve izceļas ar vairākām īpašībām. Vispirms tas ir bagātīgs aromātisku un specifisku garšvielu klāsts – čili, ingvers, kurkuma, tamarinde, kanēlis, ķimenes, sinepju sēklas, kardamons un daudzas citas, ar ko neskopojas indieši, gatavojot maltīti. Tiesa, viņi šajā ziņā ir prasmīgi meistari, jo garšvielas prot pievienot pareizās proporcijās. Indieši neaizmirst arī dārzeņus un augļus, taču to gatavošana atšķiras no mums tradicionālās izpratnes. Arī to izmantojumā raksturīgas reģionālās īpatnības. Plaši Indijā izmanto jūras veltes, zivis.…