Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:780572
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.02.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
2021–2025 гг.
Фрагмент работы

Ir nācies saskarties, ka krimināllieta tiek ierosināta stipri novēloti pēc noziedzīga nodarījuma veikšanas. Jo ilgāks laiks paiet no noziedzīgā nodarījuma līdz lietas ierosināšanai, jo spēcīgāk var būt mainījies cietušā psihiskais stāvoklis. Vispirms ir bijusi resoriskā pārbaude, kuras laikā cietušais nemaz nav pratināts, kad kriminālprocesa ietvaros to dara, cietušais, iespējams, vairs nesniedz objektīvu atbildi. Tam var būt vairāki iemesli. Mēdz būt gadījumi, kad agrīna nopratināšana emocionālas spriedzes dēļ var traucēt noziedzīgā nodarījuma apstākļu detalizētu noskaidrošanu.
Apkopojot visu iepriekšminēto, jāatzīst, ka izmeklēšanas procesuālo darbību cietušajam nepieciešams speciāls atbalsts un palīdzība. Kaut arī psihologa klātbūtne procesuālo darbību laikā paredzēta tikai nepilngadīgām personām un juridisko atbalstu atsevišķos gadījumos palīdz realizēt arī advokāts, sevišķi smagu noziegumu gadījumos vai smagas psiholoģiskās krīzes situācijā tikai adekvāta rehabilitācija un atbalsta personas, speciālistu klātbūtne var palīdzēt cietušajam kļūt par pilnvērtīgu procesa dalībnieku un sadarbības partneri izmeklēšanā.
Uzskatu, ka cietušās personas līdzcilvēkiem, ģimenes locekļiem, kolēģiem un draugiem būtu vairāk jāatbalsta un jāiedrošina aizstāvēt cietušā tiesības. Bieži vien cietusī persona to neizmanto, jau iepriekš pieminēto, baiļu, nezināšanas, kauna sajūtas vai citu sev zināmu iemeslu dēļ.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1384565
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация