Karbonskābes tagad tiek izmantotas dažādās nozarēs, piemēram, medicīnā, rūpniecībā un kulinārijā. Tās vielas satur karboksilgrupu COOH un to galvenā ķīmiskā īpašība ir skābums. Karbonskābes ir plaši sastopamas dabā, labākais naturālas skābes piemērs ir citronskābe (C6H8O7), kas atrodas citrusa augļos. Viela kļūst par skābu, kad tajā ir vairāk H+ nekā OH-, bet, kad tajā pārsvarā ir vairāk OH- tā ir alkāliska. Etiķskābe (CH3COOH) ir zināma visiem no seniem laikiem un tiek izmantota lai piešķirtu skābumu etiķim un vērtību vīnam.
Visiem dzirkstošajiem vīniem ir vismaz divas kopīgas pazīmes: augsts skābuma līmenis un zema alkohola bāze. Lai pagatavotu dzirkstošo vīnu, fermentācijas blakusprodukts - oglekļa dioksīds (CO2), kas izdalās kad vīnogu cukurus šķīst spirtā - ir noslēgts, lai tas uzsūktos vīnā, nevis tiktu atbrīvots, tādējādi radot burbuļus. Cukurs ir vissvarīgākais faktors kas līdzsvaro skābumu vīnā. Tās izceļ garšas, padara vīnu izteiksmīgāku un ilgtermiņā nosaka vai tās novecos vai nē. …