Šajā eļļā ir salīdzinoši daudz piesātināto taukskābju, kas paaugstina holesterīna līmeni asinīs. (Infoagentura.wordpress.com, 2009) Palmu eļļa kūst apmēram 42 grādu temperatūrā, tāpēc nonākot cilvēka organismā neizzūd, bet gan uzkrājās. Tā kļūst par lipīgu masu, tāpēc, organismam to ir grūti pārstrādāt un var rasties gremošanas traucējumi. (Amerman, 2015)Visbeidzot, palmu eļļa pastiprina produkta garšu, tāpēc tā var radīt atkarību un vēlmi konkrēto produktu patērēt vēl un vēl. Šo paņēmienu izmanto ātrās ēstuves un junk food ražotāji, lai radītu picējos vēlmi produktu pirkt atkārtoti.
Manuprāt, visi minētie aspekti ir pietiekami nozīmīgi, lai ikviens kritiski izvērtētu savas ikdienas izvēles. Es uzskatu, ka palmu eļļa viennozīmīgi nav dabas postīšanas un dzīvnieku ciešanu vērta. Cilvēki mūsdienās ir tendēti tikai uz sava labuma gūšanu, tāpēc bieži vien nedomā par pašu galveno – planētu, kura ir mūsu mājas. Ir pēdējais brīdis pārtraukt postošās darbības un saprast, ka darot pāri Zemei, mēs rokam bedri paši sev. Tieši tāpēc es aicinu ikvienu izvērtēt savas darbības un saprast to ietekmi uz apkārtējo vidi plašākā mērogā. Pilnīgi atteikties no palmu eļļas saturošiem produktiem daudziem var likties sarežģīti, taču pozitōvas pārmaiņas var veicināt kaut vai šādu produktu samazināšana ikdienā. Ir svarīgi apzināties palmu eļļas radīto postu un iespēju robežās veikt dabai un veselībai draudzīgākus lēmumus.
…