Mūsdienās ļoti labi novērojamas šīs pārtikas problēmas, galvenokārt bads, bet ironiski reizē arī pārlieku lielais neveselīgais pārtikas daudzumus, kas izraisa aptaukošanos, kura ir ļoti katastrofālā līmenī Amerikas Savienotajās Valstīs. Mūsdienās ļoti labi var novērot arī konservantu daudzuma krasu pieaugumu. Tā saucamās ‘e-vielas’ atrodamas pat maizē. Šīs vielas izmanto ļoti dažādiem mērķiem – pārtikas produkta garšai, krāsai, smaržai, kā arī tam, lai tas nebojātos.
Pagājušā gada sākumā bads Āfrikas valstīs bija sasniedzis grandiozi kritisku brīdi, jo, beidzoties pirmajam gada mēnesim, jau atklājās 27 badu ciestošas valstis. Šīs valstis aptver vairāk kā pusi Āfrikas iedzīvotāju, kuriem bija nepieciešama ārkārtas palīdzība un pārtika. …