Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:902883
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.06.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2021–2025 гг.
Фрагмент работы

16.02.2023. Es sāku lasīt grāmatu “Četru dimensiju izglītība”. Un jau sākot no prologa, man ir radusies neizpratne. “Agrāk izglītība bija par kaut kā mācīšanu. Tagad tā ir par uzticama kompasa izveidi un navigācijas prasmju apgūšanu, lai atrastu savu ceļu arvien nenoteiktajā, nepastāvīgajā un neskaidrajā pasaulē… Vēl pirms paaudzes skolotāji varēja sagaidīt, ka tas, ko viņi mācīja, bija aktuāls visu skolēna mūžu” (Čārlzs Fadels, Maja Bialika, Bērnijs Trilings, 7). Es nevaru piekrist paustajām, jo pati esmu 90-to gadu skolniece un lieliski atceros mūsu loģisku, precīzu, rūpīgi izstrādātu izglītības sistēmu, kura noteikti nebija par “kaut kā” mācīšanu, un skolotāji un skolēni skaidri zināja, kas no viņiem tiek prasīts un priekš kam viņiem šīs zināšanas ir vajadzīgas. Un tas, kas tolaik tika mācīts, tie pamatpriekšmeti, ko mūsdienu bērni arī šodien mācās (matemātika, valodas, vēsture, dabaszinības) ir aktuāli līdz šim, te nekas principiāli nemainījās.
“Šodien skolām skolēni jāsagatavo straujākām ekonomiskajām un sociālajām pārmaiņām kā jebkad agrāk, darbavietām, kas vēl nav izveidotas, tādu tehnoloģiju izmantošanai, kas vēl nav izdomātas, un jāsagatavo risināt sociālās problēmas, par kuru rašanos mēs vēl nezinām” (Fadels, Bialika, Trilings, 19) – tas izklausās pēc bērnu pasakas “Aizej tur, nezinu kur, atnes to, nezinu ko”, un izskatās kā mēģinājums skriet vilcienam pa priekšu. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1403796
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация