Katram namatēvam vai viesu sagaidītājam vienmēr galvenais ir, lai viesi atnākot jūtas labi un lai galds izskatās skaisti servēts. Taču, ja tiek pasniegts vīns ir galvenais, lai viesi atnākot saprot, ka namatēvs zina par vīna pasniegšanas etiķeti un to kādās glāzēs tas tiek servēts un kā vislabāk turēt glāzi.
Vīna glāze tiek uzskatīta par svarīgāko sastāvdaļu vīna pasniegšanā, tās galvenais uzdevums ir izcelt vīna īpašības, krāsu, smaržu un garšu. Vīna glāžu piedāvājums ir ļoti plašs, taču namatēvam ir arī jāzina, kādas glāzes labāk neizvēlēties. Galvenais kādas glāzes neizvēlēties, tās ir krāsainas glāzes. Tās neizcels vīna krāsu un nevarēs apbrīnot tā skaistumu. Izņēmums ir glāzes ar krāsainu kobaltzilu vai melnu kājiņu. Labāk neizvēlēties arī abstraktas formas glāzes, tās liegs pilnībā izbaudīt vīna buķeti. …