Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека

Latvija mana bagātība

Autora bildeAutors: Lauris Remess (Aicinat) / Liepājas Valsts tehnikums Vērtējums:  +74
Vērtējums:  +74
Latvija mana bagātība

Kas ir Latvija? Tā ir ikdiena ar skrejošu laiku, bet ar dabas brīnumaino pieskārienu. Tā ir putnu rīta dziesma, rases lāses Latvijas pļavās, mirdzoša saule. Kā arī skaistā Latvijas daba, ar puķu pilno smaržu, dzīvnieku skaņām un vēja pieskārienu.
Vienmēr esmu jutis sevī patriotisma garu. No manas mutes nekad nedzirdēsi vārdus, ka Latvija ir „bedre”, kurā dzīvojam. Es negribu dzirdēt un redzēt tos „latviešus”, kas runā par savu dzimteni slikti, ka šeit nevar dzīvot kā cilvēks, drūms, pelēks. Skaudri man iesāpas sirds. Kur paliek vārdi par tēva mājām, silto pavardu, nosargāto Latviju, par vecvecākiem, kas asinis lējuši, lai mēs varētu dzīvot savā zemē- Latvijā?
Neticu, ka Īrijas lauki ir skaistāki, pļavas zaļākas un putni dzied skanīgāk! Tiem, kas plaši ver mutes, lai pateiktu par Latviju ko sliktu, var uzskatīt, ka mājas viņiem nav nekur.
Man ir mīļa katra taka, ko ieminu savām bērna kājām, mīļās mājas, plašie lauki, zaļie meži, pļavas, tīrumi, lejas un pakalni.
Nu dodiet man kaut paradīzi ārpus robežām, es palikšu šeit, kur ir mana sirds, manas mājas, mani vecāki, mani draugi, mani plašie, skaistie lauki! Es labāk bridīšu dubļus, nekā braukšu pa gludiem, asfaltētiem ceļiem un runāšu sliktu par dzimteni.
Kamēr citi saskata drūmu, pelēku Latviju, es redzu pavisam ko citu.... Saulaini rīti, košas novakara pamales, ziedošas lauku sētas, zaļie meži, puķu pilnās pļavas, dzidrie ezeri un līkumotās Latvijas upītes.
Maza pasaulīte! Manējā! Jā, katram roka jāpieliek, lai mūsu Latvija aug un kļūst vēl labāka!
Latvija- tā ir valsts, vieta, kurā esmu dzimis. Tā ir mana dzimtene, tēvu zeme. Lai gan esmu dzimis pilsētā, man nav pietrūcis zaļā meža, jūras plašuma, putnu dziesmu, augstu kalnu, plašu lauku. Man patīk mana valsts. Tā ir samērā maza, bet es lepojos ar to. Man liekas, ka esmu maza daļiņa no Latvijas, it kā nenozīmīga, bet tomēr esmu daļa no tās. Katram cilvēkam ir jābūt savas valsts patriotam, un viņam ir jāievēro savas valsts noteikumi un likumi, jo tikai tā mēs spēsim sadzīvot tikumīgi. Es jūtos kā savs valsts patriots? Jo cenšos ievērot tās likumus, un man ir tā sajūta, ka par mani kāds rūpējas un grib, lai kļūstu par izglītotu personu un kaut ko dzīvē sasniedzu. Tikai ar darbu un pareizu attieksmi mēs spēsim mūsu mazo Latviju padarīt par Eiropas lielvalsti.
Es novēlu visiem Latvijas iedzīvotājiem būt laimīgākiem un sadzirdēt vienam otru, lai varētu kopā paveikt visu to labāko, lai sirdij būtu prieks. Ja es savas domas varētu izteikt skaļi, tad noteikti, ka mani sadzirdētu. Manuprāt, ka visiem vajadzētu palikt mīļākiem, labākiem, atsaucīgākiem pret valsti un savu tautu. Tāpēc cienīsim mūsu senčus un kopsim viņu atstāto mantojumu- Latvija, lai arī mūsu bērni varētu izbaudīt šīs valsts skaistumu un daiļumu.
Pasaulē ir tūkstoš mazu zvaigznīšu, kas vēlas kaut reizi iemirdzēties, tomēr tumšajās debesīs to ir grūti izdarīt, tādēļ padarīsim mūsu mājas gaišākas ar mīlestību, sapratni, cieņu un izpalīdzību, lai Latvija mirdzētu laimē!


Komentāri
Nav neviena komentāra

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация