Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека

Mana zeme-Latvija (2)

Autora bildeAutors: Elina Ivanova / Irlavas vidusskola Vērtējums:  +20
Vērtējums:  +20
Vai kāds var atbildēt uz jautājumu,kas ir vissvarīgākais, kas viņam pieder?Domāju, ka katram ir atbilde uz šo jautājumu.Tā ir Latvija,mēs katrs esam piederīgi šai zemei. Nekur mums neklāsies labāk kā savās mājās-Latvijā.
Lai gan šobrīd valda apjukums un neskaidrība, uz ko tiekties, mums jāatceras, ka mums ir, ar ko lepoties. Nekas nav zaudēts, lai kādus dzīves pārbaudījumus esam pārcietuši.Visa pamatā ir vienotība, kuras šobrīd mums pietrūkst. Katrs ir par sevi. Lai to atgūtu, mums ir jāieskatās Latvijas vēstures gājumā.
Ar sapņiem par neatkarīgu Latviju latvieši tiecās pierādīt sirds dziļākās velmes, ar stingriem vārdiem un darbiem viņi panāca savu. Kad atkal tuvojās tumši mākoņi, kas ilgi pārklāja Latvijas zemi, pienāca brīdis, kad atkal bija jāspīd saulei.Mēs nedrīkstam aizmirst par šo mums atstāto mantojumu, jo atkal tuvojas šie mākoņi. Lai to nepieļautu, mums jāapvienojas.
Atcerēsimiem pavasara cīruļu treļļus, kuri pieskandina mūsu ausis, brīnišķīgo ievziedu smaržu upmalās. Paveroties pa logiem, atklājas pīpeņu ziedošie lauki. Un saules maigais pieskāriens jaunajiem asniem dod iespēju virzīties uz augšu. Liepziedu saldā smarža, bišu zumēšana, siena maģiskā smarža mums vēsta par vasaras pilnbriedu. Domāju, ka katrs pazīst meiju un jāņuzāļu košumu, ko tās ienes mūsu dzīvē.
Gatavojos ikgadējai rudens talkai. Uzartā zeme ir gatava doties ziemas mierā. Paveroties plašajos laukos un dziļi ievelkot rudens dzestro gaisu, mani pārņem miers. Laiks apstājas un es esmu mājās. Un nu jau lauskis kož degunā, pirmais sniegs skar manu vaigu. Es eju par sarmas noklāto aleju un nokļūstu pasakā, savā pasakā.
Nekad neaizmirsīsim par to, kas mums jau pieder. Manuprāt, mēs esam spējīgi virzīties uz augšu, nekas nevar mūs apturēt, jo mūsu dzīslās plūst mūsu zemes - Latvijas spēks un sīkstums. Atcerēsimies, ko mums katram nozīmē Latvija.Tā ir mūsu tēvzeme, brīvība un neatkarība, tā mūs vieno. Mūsu zeme ir tas, kā dēļ mēs eksistējam, nebūtu mūsu zemes, arī nebūtu mūsu tautas. Turēsim godā savu zemi un mums piešķirto brīvību.
Komentāri
Santa Bogdanova21.10.2011. 19:29
Atvainojos, Ritvar - "patriotisko sūdu" ?
Vai tiešām katram jaunietim tagad būtu jāraksta eseja par Latvijas norisi politikā, kā to uzlabot utt.?
Ir cilvēki, kā, piemēram, Elīna, kura mīl un ciena savu tēva zemi un redz tajā visu skaisto, ko nevar ieraudzīt citi...
Un tici man- Elīna, ar savu domāšanu, zināšanām, idejām un patriotismu, ir un būs tas cilvēks, kurš spēs pabarot savus bērnus jebkurā dzīves situācijā un skolos bērnus vislabākajās skolās! :)
Ritvars Kārkliņš16.10.2011. 15:34
"Ejot par sarmas noklāto aleju" savus bērnus nepabarosi un skolā neaizsūtīsi. Beigsim varbūt dzīt šo patriotisko sūdu, un domāsim par reālu risinājumu, kur šo patriotismu pielietot.

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация