Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека

Izglītība viena no valsts pamatvērtībām

Autora bildeAutors: Elīna Grandāne / Jēkabpils 3. vidusskola Vērtējums:  +5
Vērtējums:  +5
IZGLĪTĪBA VIENA NO VALSTS PAMATVĒRTĪBĀM

Es izvēlējos šo tematu, jo pati mācos un izglītojos skolā. Es vēlos iegūt izglītību, lai varētu tālāk mācīties un strādāt. Izglītība ir viena no valsts pamatvērtībām, jo ar to mēs visi sākam un beidzam savu izaugsmes ceļu.
Vienmēr var izglītoties un pilnveidot savas zināšanas arī bez skolas, patstāvīgi apņemoties un centīgi mācoties. Es domāju un zinu, ka bez izglītības neviens negrib ņemt strādāt pat nedomājot par doktora vai bakalaura grādu savā profesijas jomā. Izglītība ir zināšanas, kuras esi ieguvis mācoties. Tie, kuri nemācās-nemāk uzvesties, nav draugu un nezin kā tos iegūt (tikai caur internetu). Es uzskatu, ka tie ir sliņķi, jo pat mājas darbus ir jāpilda. Mājas darbi ir paškontrole, ko esi apguvis stundā un vai saproti vielu.
Man nepatīk, ka tiek samazināts skolu skaits naudas trūkuma dēļ valstī. Tajā vietā, kur bija skola tagad ir neapdzīvota vai skolas vietā ir ierīkota kāda sabiedriskā telpa (klubs, bērnudārzs, veikala telpas). Tāpat dziedot izglīto balsi, dejojot-stāju, sportojot-ātrumu, vingrojot-izveicību un izturību..
Kopumā var teikt, ka izglītība ir viena no valsts pamatvērtībām, lai būtu gudrs vajag skolu, lai būtu inteliģents arī ir jāiemācas cienīt sevi. Skola ne tikai mums sniedz plašas zināšanas gan teorētiskajā , gan praktiskajā jomā , bet arī sagatavo mūs turpmākai dzīvei, jo tieši zināšanās ir spēks . Es domāju , ka izglītības mērķis ir sniegt palīdzību un zināšanas citiem. Tu esi kā laterna , kas izgaismo citiem ceļu, lai tie nenomaldītos no pareizā ceļa.
Ļoti lielu nozīmi mūsu dzīvē spēlē audzināšana , kas ir neatņemama izglītības procesa daļa. Jo tieši caur audzināšanu mēs spējam disciplinēt sevi , prasīt arī no citiem šo disciplīnu. Mēs iemācamies komunicēt ar apkārtējiem cilvēkiem, kā arī saprast sevi.
Pieredze , tā ir mūsu dzīves bagāža , kur ik mirkli varam atrast kaut ko noderīgu savai dzīvei. Tāpēc nav jāsaka, ka mācamies no kļūdām , bet gan cenšamies vairāk rīkoties apdomājot jau vairākus soļus uz priekšu.

Elīna Grandāne
elina-gr@inbox.lv
Komentāri
Nav neviena komentāra

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация