Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека

Vai Latvijā ir morālā krīze?

Autora bildeAutors: Laura Voitiņa / Jēkabpils 3. vidusskola Vērtējums:  +1
Vērtējums:  +1
Vai Latvijā ir morālā krīze?

Vai Latvijā ir morālā krīze, šobrīd mūsu valstī ir diezgan liela morālā krīze. Lielo nodokļu dēļ visā valstī samazinās strādājošo cilvēku algas, ko saņem pēc nodokļu nomaksas. Daudzbērnu ģimenēs šī krīze skar ne tikai finansiāli, bet arī morāli. Morālā krīze ir īpaši izteikta, no tā nav pasargāti arī mazturīgie cilvēki un daudzbērnu ģimenes.
Morālā krīze nodara lielus zaudējumus visiem cilvēkiem, dažādās situācijās. Ja cilvēkam ir sākusies morālā krīze, tad līdz ar to viņam rodas daudz problēmu: skolā tagad ir tādi bērni, kas neciena skolotājus, zina savas tiesības , bet pienākumus aizmirst. Cilvēki darbā nespēj paveikt darbu līdz galam, viegli ievainojami, daudz neveiksmju, neuzmanības dēļ pieļautas kļūdas, kas rada nepatīkamas sekas, cilvēka darbam. Šī krīze izpaužas tā- nesaskaņas ģimenē, tiek pārkāptas uzvedības normas, bērniem ir grūtības ar mācībām un to apgūšanu, jo vecāki nevar nopirkt nepiecienāmos mācību līdzekļus, vai maksāt par pusdienām.
Manas domas par šo morālo krīzi ir apstiprinājušās. Mūsu sabiedrībā ir iestājies morāles pagrimums, kas brīžiem gan ar bezatbildību, gan visatļautību no valdības puses. Bērnu vecākiem nav darba, bērnam nevar atļauties nopirkt mācībām nepieciešamās lietas un nevar bērnu pabarot, apģērbt. Lai nebūtu morālais pagrimums, būtu jāmaina likumi. Un šajā ziņā es uzskatu, ka vainīga ir valdība pie tā visa , kas notiek ar cilvēka morāli un tikumību.
Jāsāk būtu ar katru cilvēku individuāli, ar viņa iekšējās pasaules izkopšanu, pašdisciplīnu, izglītošanu. Tālāk būtu jāsaved kārībā attiecības ģimenē. Piemēram, par problēmām, neveiksmēm un arī veiksmēm ir jāizrunājas visiem kopā, jo tikai vienotībā ir spēks un pārliecība par sevi un vienam par otru. Latviešu tauta ir stipra un varena tauta , neskatoties uz savu skaitlisko mazākumu, tā ir spējusi pacelties no pagrimuma, no okupācijas , no izmisuma , lai pierādītu savu varēšanu. Arī šodien mūs gaida grūti laiki, taču mēs izturēsim, ja būsim patiesi savas zemes patrioti.







Laura Voitiņa
Komentāri
Nav neviena komentāra

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация