Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека

Izglītība - viena no valsts pamatvērtībām

Autora bildeAutors: Kirils Veļikijs / Jēkabpils 3. vidusskola Vērtējums:  +1
Vērtējums:  +1
Izglītība – viena no valsts pamatvērtībām. Vai tas tiešām tā ir? Daudzus nodarbina šis jautājums. Vai tiešām no cilvēku izglītības ir kaut kas atkarīgs?
Es nolēmu padomāt par šo svarīgo jautājumu. Kad mūsu klasē notika sociālo zinību nodarbības mēs runājām par ekonomiku. Es padomāju, ja nebūtu izglītotu cilvēku, valstī nebūtu sakārtota ekonomika un valsts sociālais stāvoklis būtu ļoti zemā līmenī. Manuprāt, tas ir ļoti svarīgs arguments.
Pēkšņi man prātā ienāca doma. Ja valstī ir zems dzīves kvalitātes līmenis tad jau cilvēkiem ir mazs naudas un viņi nevar atļauties, piemēram, mācīties augstskolā. Tā no paaudzes uz paaudzi cilvēki tiek neizglītoti, jo vairāk cilvēki ir neizglītoti un nestrādā labi atalgojamos darbos, tas nozīmē valsts sociālā līmeņa neuzlabošanos (īstenībā sabiedrība var degradēties). Protams, tas var novest pat pie valsts sabrukšanas.
Ir vēl viens svarīgs arguments. Valsts noziedzības līmeņa paaugstināšanās. To ļoti ietekmē bezdarbs, kas palielinās, jo neizglītotiem cilvēkiem grūti atrast darbu. Darba vietu skaits samazinās, bet cilvēkiem ir nepieciešami resursi dzīvošanai un kas notiek – aug noziedzība! Jaunie cilvēki nevar atļauties mācīties aizsardzības mācību iestādēs un tāpēc valstī nepietiek resursu, lai apkarotu pieaugošo noziedzību. Kaut arī ,manuprāt, ar noziedzību nevar tikt galā ar fiziskām piespiedu metodēm. Cilvēku sabiedrībai ir jābūt mācītai dzīvot mierā, bet bez izglītības to nekādā veidā nevar izdarīt.
Manuprāt, visi šie notikumi var ietekmēt valsti sliktā nozīmē. Pirmkārt, cilvēki būs nabadzīgi, un otrkārt, viņi sāks zagt vai viņus apzags – tas ir kā apburts loks.
Šie argumenti var pierādīt apgalvojumu – izglītība – viena no valsts pamatvērtībām. Bez izglītības nevar iztikt. Jo vairāk ir neizglītotu cilvēku, jo bēdīgākā stāvoklī atrodas valsts visās nozarēs. Laba izglītība dod iespēju sabiedrībai attīstīties: zinātnē, medicīnā, politikā un ekonomikā. Cilvēkiem ir iespējas attīstīties garīgi un pareizi audzināt savus bērnus.
Komentāri
Nav neviena komentāra

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация