Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека

Es un Latvija man apkārt

Autora bildeAutors: Kristiāna Ozoliņa / Dobeles Valsts ģimnāzija Vērtējums:  +25
Vērtējums:  +25
Ja es būtu kā Saule, kurai apkārt trauktos Zeme. Tad es redzētu visus jaunumus un uzzinātu pirmā par jaunākajiem notikumiem gan pasaulē, gan Latvijā. Taču būt cilvēkam, kurš ir uz Zemes un kuram jaunākie notikumi jāizdzīvo ir sarežģīti.
Ir iestājies rudens. Skatoties uz krāsainajām koku lapām nevaru nedziedāt dziesmu „Nāk Rudens apgleznot Latviju”. Manuprāt, Latvija ir visskaistākā rudenī: kļavu dzeltenās lapas, lapu lietus un brīnišķīgā sajūta, kad daba lēnām dodas ziemas miegā. Latvijā ir daudz dažādu dabas parku, vietas, kas ir bagātas ar skaistiem un dažādiem dabas skatiem visos gadalaikos. Priecājos, ka dažādas organizācijas veido pasākumus un talkas. Mūsdienās arī aizmirstos un vecos apskates objektus atjauno un pielabo. Tāpat arī Latviju papildina ar jauniem un vēl neredzētiem apskates objektiem. Skolā mums daudz māca un piemin tādus dabas parkus, kā Tērvetes dabas parks, Vilces dabas parks, Līgatnes dabas parks. Uz šiem un vēl daudz citiem dabas parkiem dodas tūristi gan no Latvijas, gan no ārzemēm. Esmu dzirdējusi, ka ārvalstu tūristi novērtē mūsu dabu, jo viņu valstīs nav tāda gaisotne kā mums, Latvijā. Dažādas ārvalstu pilsētas ir piesārņotākas un dažām nav organizācijas, kas veido talkas, taču ir zināmas vēl koptākas ārvalstu pilsētas par Latvijas pilsētām. Tas tāpēc, ka tīrība ir viņu ikdiena. Manuprāt, to arī Latvijā ir arī jāievieš, lai padarītu mūsu valsti vēl labāku nekā tā ir tagad.
Ne tikai Latvijas daba ir skaista, bet arī tās kultūra. Gadu simtiem Latvji ir kopuši tradīcijas un ticējumus. Tāpēc arī Latvijai ir dažādi svētki kā Mārtiņdiena, Miķeļdiena, Lieldienas, Jāņi un vēl citi. Šie svētki vieno ģimeni un tajos jauki var pavadīt laiku. Ornamenti rotā durvju stenderes un tautu tērpu jostas, Līvi, Kurši, Latgaļi un Zemgaļi lika pamatakmeni mūsu tagadējā kultūrā. Kur gan veries, redzi kultūras pavedienus. Visi šie pavedieni papildina Latviju vēl vairāk. Urbanizācijas rezultātā par kultūras pieminekli ir kļuvusi arhitektūra jūgendstilā. Rīga ir iekļauta kā UNESCO sarakstā, kā jūgendstila arhitektūras centrs. To apbrīno dažādu valstu tūristi. Par ļoti skaistu ir atdzīta Latvijas Nacionālā opera. Tās zeltītie baroka elementi ir daudzināti visā Eiropā. Augsti tiek novērtēti arī dažādi muzeji it īpaši Latvijas Nacionālo mākslas muzeju . Kultūra pati pie sevis ir ļoti plašs jēdziens. Tā sevī ietver ne tikai priekšmetus, bet arī sabiedrību.
Latvija ir maza salīdzinājumā ar citām Pasaules valstīm, taču mēs, kā tauta, esam stipri zinot kā mūsu Latviešu sporta komandas un sportisti sporto un cīnās par uzvaru. Mēs nekad nepadodamies un bieži vien spēlējam līdz pēdējiem spēkiem. Esam arī dažādi, katram ir savas īpašības un ,katram ir savas intereses. Zinu daudzas un dažādas labdarības organizācijas, kuras palīdz un sniedz roku cietušajiem un citiem cilvēkiem, kuriem vajag palīdzību. Šīs organizācijas veido pasākumus, koncertus un izliek kastītes, kurās var ziedot naudu un palīdzēt. Liels prieks, ka ir cilvēki, kuriem rūp arī citi un nav egoisti. Manuprāt, šādiem cilvēkiem ir jābūt daudz vairāk, jo varbūt, iespējam kādu dienu tev vajadzēs palīdzību un tad viņi tev palīdzēs. Darot labus darbus tevi novērtē.
Latvijai ir skaista daba, pasākumi, sports un kultūra, taču mums tā ir jāpilnveido, lai tā paliktu nākotnē. Taču lai to pilnveidotu mums ir jāmaina mūs pašus. Mums nevajadzētu būt īgniem un pasīviem. Esam aktīvi, saudzīgi un domājam ne tikai par nākotni, bet arī par tagadni.
Komentāri
Nav neviena komentāra

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация