Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека

Strēlniekam nozīmē būt...

Autora bildeAutors: Viktorija Tumova. / Kārļa Videnieka Rīgas 77. vidusskola Vērtējums:  +54
Vērtējums:  +54
Strēlnieki ir cilvēki, kas I Pasaules kara un revolūcijas dienās uzņēmās atbildību par tautas brīvību un samaksāja par to ar savu dzīvību un sarežģītajiem likteņiem vēlākos gados. Sākot ar 1915. gada oktobri, tika izveidoti pirmie 3 latviešu strēlnieku bataljoni nu vēlāk gada nogalē, pēc 25.oktobra cīņas Tīreļpurvā, 31.oktobra vācu uzbrukuma atsišanas Slokas apkārtnē, tika izveidoti vēl pieci latviešu strēlnieku bataljoni, kā arī viens rezerves bataljons. 1916.gada 8. oktobrī 2. Rīgas latviešu strēlnieku bataljons piedalījās Nāves salas kaujās, kur notika vācu gāzu uzbrukums.
Strēlnieku drosme ir saskatāma katrā kaujā, kā piemēram Nāves salas aizstāvēšana. Vācu uzbrukuma laikā saindējās 120 strēlnieki, kas astoņas dienas izturēja Nāves salā. 2. pulka strēlnieks Krišjānis Karlsons ir saņēmis apbalvojumu-Svēta Jura Krustu, jo glāba cietušos Nāves salā pēc gāzu uzbrukuma.
Latviešu strēlnieki bija ari jautri un lustīgi, jo jau 1918. gadā Maskavā notika pirmie latviešu strēlnieku dziesmusvētki. Latviešu strēlnieki nevarēja iztikt bez dziesmām, orķestra un teātra, jo tas bija latviešus vienojošais gars. Visur kur viņi devās, viņus atceras kā dziedošus vīrus.
To, ka strēlnieki ir bijusi uzticami vīri, pierāda fakts, ka tiem ari uzticēja apsargāt Ļeņinu. Viens no sargātājiem ir bijis 9. latviešu strēlnieku pulka ložmetējnieku rotas strēlnieks Gustavs Klucis ,kas Ļeņinu sargājis Smoļņijā 1918.gadā.
Strēlniekam būt nozīmē, ka cilvēkam ir jābūt ar augstu atbildības sajūtu un patriotismu. Ir jāspēj iet uz priekšu par spīti visam. Ir jāpiemīt gribasspēkam, drosmei un vēlmei visu novest līdz galam. Katram no viņiem bija savi iemesli, kāpēc viņi pievienojās strēlniekiem, bet viņu mērķis bija vienots-brīva dzimtā zeme. Es domāju, ka strēlnieki bija varonīgi un nav svarīgi, kurā pusē kuri no viņiem karoja, jo tikai pateicoties viņiem 1918.gada 18. Novembrī tika pasludināta Latvijas neatkarība.
Komentāri
Nav neviena komentāra

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация