Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека

Vai Latvija būs tā pareizākā izvēle? (4)

Autora bildeAutors: Inta Kanaška / Nautrēnu vidusskola Vērtējums:  +22
Vērtējums:  +22
Pasaule ir tik plaša. Ir dažādas valstis, kā arī dažādas tautas. Uz pasaules miljoniem
cilvēku, un katrs izvēlas sev patīkamāko vietu, kur dzīvot vai uzturētis.
Dzīvesvietas izvēli var ietekmēt tuvinieki. Ļoti ietekmējoš faktors ir valsts stāvoklis pasaulē, jo ja ir populāra, tad finansiāli nodrošināta, ar attīstītu ekonomiku un cilvēkiem tīkama.
Latvija izceļas ar savu krāšņo dabu, bet, ja paskatās uz ekonomisko situāciju, tad nekā skaista nevar manīt. Latvijas iedzīvotājiem ir grūti: lieli nodokļi, mazi ienākumi, nelaipni darba devēji.
Paskatoties no malas uz latviešiem, liekas, ka vienotākas un spēcīgākas tautas nav. Lai arī cik Latvija SVF (Starptautiskais Valūtas fonds), tomēr Latviešu tauta negrasās padoties un gatavi cīnīties līdz pēdejam.
Krīze ir skārusi Latviju. Cilvēku izdevumi ir palielinājušies. Tomēr neskatoties uz lielajiem izdevumiem, Latvieši nebaidās veidot ģimenes. 2011. gadā divām ģimenēm ir jau piedzimuši trīnīši. Vecāki nemaz neraizējas par izdevumiem, viņi priecājas par bērniem, jo bērni taču ir dieva dāvana.
Vecākiem ir jamaksā par slimnīcām, jo mājās jau nedzemdēs bērnus. Slimnīcu izdevumi arī palielinās. Ar katru gadu pieaug slimnīcu skaits, kuras ir jāslēdz par maksātnespēju.Līdz ar to pieaug mirušo skaits, jo ceļš uz attālākām slimnīcām ir ilgs un palielināsies laiks, līdz atbrauks mediķi. Tāpēc, pēc manām domām, nevajadzētu ekonomēt medicīnas jomā- ta tiek sagrauta cilvēku veselība un dzīves ilgums.
Tāpat ir ar izglītību. Ja tiks ekonomēts uz izglītību, tad Latvijā palielināsies cilvēku skaits, kuri nevar atļauties pienācīgu izglītību, jo par par koledžām, augstskolām ir jāmaksā. Ja vēl pieskaita resursus(burtnīcas, grāmatas u.c.), tad Eiropas Savienībā Latvija būs pirmajā vietā , kā neizglītotākā tauta.
Bet ko darīt zemniekiem? Iet piķetēt pie Saemas, kura pat neuzklausa lauciniekus! Ja Latvijā pieaugs bankrotējošo saimniecību, tad paaugstināsies piena, gaļas produktu cenas. lauki aizaugs ar krūmājiem un nezālēm. Līdz ar to Latvijas dabu vairs neuzskatīs par skaistu.
Ventspils ir viena no lielākajām un skaistākajām pilsētām Latvijā. Tai ir arī nozīmīga loma Latvijā, jo tur ir jūras osta, gleznaina pilsēta, un populāra vieta tūristiem. Bet tagad Ventspils vēlas atdalīties no Latvijas: vēlas ķļūt neatkarīga no Latvijas, izveidot savu nelielu valstiņu, ieviest jaunu naudas valūtu.Ja tas izdosies, tad Latviju sagaida vēl smagāki laiki, jo šī pilsēta ir ģeogrāfiski izdeīgā vietā, un iecienīts tūristu galamērķis.
Es dzīvoju daudzbērnu ģimenē un redzu cik smagi strādā mani vecāki, lai mani, manus brāļus un māsas pabarotu, apģērbtuunsagadātu skolai nepieciešamās mantas. Mani vecāki nemaz nav domājuši izbraukt no Latvijas, jo viņi zina- ja viņi izbrauks šeit paliks mūsu draugi, radinieki un mūsu saknes. Par to es lepojos ar saviem vecākiem!
Šobrīd dzīvošana Latvijā nav tas labākais laiks, taču nedrīkst aizmirst, ka kādreiz Latvija būs labākā vieta pasaulē, kur dzīvos mani bērni un mazbērni.
Komentāri
Velta Kindzule31.10.2011. 20:19
Malace loti labi ta turpinat
Vilhelmīne Gutāne18.10.2011. 19:08
Skaidri lasāms ,saprotams.
Ritvars Kārkliņš16.10.2011. 15:48
Diezgan labi.
Inta Kanaška16.10.2011. 00:26
Labaakas esejas neatrast

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация