Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека

Latvija. Dzimtene. Tēvija.  (1)

Autora bildeAutors: Līva Kukle / Ventspils 1. ģimnāzija Vērtējums:  +16
Vērtējums:  +16
Latvija. Dzimtene. Tēvzeme. Tēvija. Latvju zeme.
Dažādi mēs saucam mūsu zemi. Dažādi pret to izturamies un atšķirīgi izrādam savu dzimtenes mīlestību. Tas ir labi, jo mēs paši taču esam tik dažādi! Katrā Latvijas vietiņā ir atšķirīgas tradīcijas, pat valoda. Vēstures vēji ir plosījiši mūsu zemi, sašķeļot to kā ar zibens spērieniem mūžvecā ozolā. Bet mūsu koks nav sadragāts. Jā, grubuļainajā mizā ir melnas plaisas, bet tās kalpo kā savdabīgas zīmes, kuru rakstos ievīti visi pagātnes tumšie notikumi. Mūsu tēvi ir spējuši tos pārvarēt, saglabājot mums Latvjiu.
Četras lielās upes kā sidrabotas jostas izvijās loku lokos, katrā cilpā atstājot citu vēstures gaitu, zemes ražību un atšķirīgus ļaudis.
Kas tad vieno Latviju?
Protams, var teikt, ka patriotisms, dzimtenes mīlestība, pagātne. Tā visa ir patiesība, bet sausa, nepilnīga. Šādus vārdus varētu teikt par jebkuru valsti, tautu.
Mums, latviešiem, tas ir kas daudz pilnīgāks, spēcīgāks. Lai arī kā kāds dažreiz izsakas, visi mēs sirds dziļumos patiesi mīlam savu zemi. Lai citi saka ko grib! Viss ir atrisināms. Problēmas neilgst mūžīgi. Latvieši taču ir dziedoša tauta, un tautas dziesma no senseniem laikiem atbalso Latvju zemes ārēs, nesot dzīves gudrību.
Atliek tikai atcerēties Dziesmu svētkus. Nekur citur pasaulē nav nekas tik iespaidīgs, bet tajā pašā laikā tik vienkāršs, tautisks un latvieša sirdij tuvs. To laikā visi jūtas vienoti, pat ārzemnieki, bet pašu būtību uztveram tikai mēs. Un kā nekā: "Savējie sapratīs". Savējie stāvēs un kritīs par Latvijas godu un pastāvēšanu. Un tādi esam mēs visi, kas saprotam. Kamēr pasaulē būs Latvju zemei piederīgie, kuru sirdis ietrīsēsies, skanot "Gaismas pilij", un kuri sapratīs tās vēstījumu, Latvija pastāvēs.
Komentāri
Līva Kukle19.10.2011. 14:39
nezinu, kāpēc pēdiņas, kuras pirms pievienošanas bija tādas kā vienmēr, ir pārveidojušās par &quot... neņemiet, ļaunā.

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация